ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με ρούμι και σταφίδες. Ας ξεκινήσουν οι ετοιμασίες

Unsplash

Μπήκε επιτέλους ο Δεκέμβριος. Ο μήνας που θα ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματά μας και που μάς επιτρέπει να μετρήσουμε αντίστροφα μέχρι να αλλάξει η χρονιά, ευχόμενοι ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

Και πώς μπαίνουμε σωστά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα; Στολίζοντας δέντρο και γεμίζοντας το σπίτι με λαχταριστές μυρωδιές. Πριν φτάσουμε στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, ας κάνουμε την αρχή με ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο κέικ, που έχει μέσα ρούμι και σταφίδες. Για καλό Σαββατοκύριακο βρε παιδί μου.

Υλικά για το χριστουγεννιάτικο κέικ:

375 γραμ. σταφίδες

150 ml μαύρο ρούμι

175 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

175 γραμ. ζάχαρη άχνη

3 αυγά

150 γραμ. τριμμένο αμύγδαλο

175 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη διακόσμηση:

3 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο

500 γραμ. έτοιμο γλάσο και ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάλε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μακρόστενο ταψάκι για κέικ και μούλιασε τις σταφίδες στο μπολ με το ρούμι.

Χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Ρίξε ένα ένα τα αυγά, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και άφησέ το για 5 λεπτά. Βάλε το αλεύρι και το ξύσμα και γέμισε το ταψάκι με μεγάλες κουταλιές και ψήσε για περίπου 1 ώρα. Άφησέ το να κρυώσει. Αφαίρεσέ το από το ταψάκι και βάλτο σε μία πιατέλα.

Για να το διακοσμήσεις, ζέστανε τη μαρμελάδα και πέρασε όλο το κέικ με πινέλο. Μπορείς να ολοκληρώσεις με λίγη ζάχαρη άχνη ή να βάλεις έτοιμο γλάσο, που σου επιτρέπει να το διακοσμήσεις.

Exit mobile version