Σοκολατένια beet cupcakes
- 19 ΜΑΡ 2016
Θες να απολαύσεις ένα σοκολατένιο, αφράτο, super σοκολατένιο cupcake; Πως δεν θέλεις. Το Cooklie ξέρει να φτιάχνει τα καλύτερα.
Μπορεί το παντζάρι να το έχεις μάθει με σαλάτα, όμως αυτό το ζαρζαβατικό μπορεί να κάνει θαύματα και στη ζαχαροπλαστική. Εκτός από εξαιρετικό χρώμα και υφή στο γλυκό, θα δώσει και γεμάτη γεύση, συμπληρώνοντας το κακάο και δίνοντας ένα αποτέλεσμα που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις. Υπόσχεσαι ότι θα το δοκιμάσεις;
Υλικά (για 12 μεγάλα cupcake)
120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κακάο σε σκόνη (άγλυκο)
170 γρ. καστανή ζάχαρη
170 γρ. βρασμένο παντζάρι
2 αυγά
140 ml ελαιόλαδο
1 βανίλια
1 1/2 κ.γ. baking powder
Για το frosting: 200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Προετοιμασία
Ανακάτεψε το αλεύρι, το Baking powder, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ.
Βάλε το παντζάρι, το λάδι, τα αυγά και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ και χτύπησε να γίνουν μια πούλπα.
Πρόσθεσε το μείγμα παντζάρι στα στερεά υλικά σου και χτύπησε στο μίξερ να ενωθούν.
Μοίρασε σε φορμάκια με καραμελόχαρτα χωρίς να τα παραγεμίσεις και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30′ λεπτά, στους 170oC.
Βάλε τα υλικά για το frosting στον κάδο του μίξερ και χτύπησε να ενωθούν. Βάλε σε μια σακούλα κορνέ και άφησε στο ψυγείο.
Αφού κρυώσουν καλά τα cupcakes, γάρνιρε με το frosting και σέρβιρε.
Tip: Αν έχει ξεμείνει από καραμελόχαρτα, όπως εγώ… μη σκας. Κόψε λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια και βρέξε καλά με νερό. Στρώσε αυτά στα φορμάκια σου και καθάρισε. Για την ακρίβεια, γλίτωσες το ενοχλητικό καθάρισμα του ταψιού.
*Αν θες να γίνει full vegan, παράλειψε τα αυγά, πρόσθεσε 1 κ.γ. Baking powder επιπλέον και σέρβιρε με φυτική σαντιγί.