Σοκολατένια τρουφάκια γρήγορα και εύκολα
- 3 ΜΑΙ 2014
Το Cosmo.gr σε συνεργασία με το Παιδικό Ραδιόφωνο iFeelKid μοιράζονται μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε γιατί θέλαμε να φάμε τρουφάκια πολύ σοκολατένια, λαχταριστά αλλά να τα κάνουμε και με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι.
Θα τα λατρέψετε, πιστέψτε μας!
Θα χρειαστούμε:
125 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. κρέμα γάλακτος
35%ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 γρ. τριμμένο μπισκότο Oreo (ή ό,τι έχετε στο σπίτι)
4 κουτ. σούπας σιρόπι καραμέλας
sprinkles για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ενώ παράλληλα σε ένα μπολ κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Λίγο πριν βράσει η κρέμα γάλακτος, τη βγάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Με μια μαρίζ ανακατεύουμε σταδιακά το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς και το βάζουμε στο ψυγείο για δυο με τρεις ώρες, μέχρι να σφίξει.
Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα και ρίχνουμε σ’ αυτό το σιρόπι καραμέλας. Ανακατευτούμε μέχρι να πάει παντού. Προσθέτουμε 100 γραμμάρια από το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, τα οποία ρολάρουμε στο υπόλοιπο τριμμένο μπισκότο ή σε sprinkles.
Διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα.