ΣΥΝΤΑΓΗ

Σοκολατένιο fudge χωρίς πρόσθετη ζάχαρη

Η Κατερίνα Νανοπούλου μας φτιάχνει σοκολατένιο fudge χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Ακολουθεί η συνταγή.

Υλικά

2 φλιτζ. ταχίνι

8 κουτ. σούπας κακάο

6 κουτ. σούπας μέλι

100 γρ. σοκολάτα 85% κακάο

4 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο

1 φλιτζ. καρύδια

½ φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα, σε μέτρια φωτιά, και την ανακατεύουμε με το λάδι καρύδας. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το κακάο, το ταχίνι, το μέλι και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε και τα καρύδια, τα οποία κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι, αλλά και το αμύγδαλο.

Σε μία φόρμα για ψωμί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το σοκολατένιο μας μείγμα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να παγώσει το fudge, κόβουμε σε κομμάτια και προσπαθούμε να μη φάμε όλο το γλυκό σε μία μέρα.

Για περισσότερες clean eating συνταγές επισκεφτείτε το Bubbles & Avocados και ακολουθήστε την bubbles_kat στο Instagram.

Exit mobile version