ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα κρασιού, συνταγή της τελευταίας στιγμής

123RF

Το Tastyday.gr ετοιμάζει σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα κρασιού. Μία συνταγή εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Την παρμεζάνα μην ξεχάσεις.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 πακέτο σπαγγέτι

1 κιλό κιμάς

1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί

3/4 φλιτζανιού πλήρες γάλα

1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα κονσέρβα κομμένα σε κύβους

1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

αλάτι και μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 5 έως 7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι το υγρό να εξατμιστεί για περίπου 4 έως 6 λεπτά.

Προσθέτουμε το γάλα, τις ντομάτες, το μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα αρχίσει να πήζει, για περίπου 15 έως 20 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με την παρμεζάνα.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Χανιώτικο κολοκυθομπούρεκο

Τραγανές φέτες με σαλάμι

Πεντανόστιμη τάρτα με μπρόκολο και τσένταρ

Exit mobile version