ΣΕΞΙΣΜΟΣ

Στα Hooters οι σερβιτόρες δεν χρειάζονται σορτς. Ένα βρακί αρκεί

Shutterstock

Δεν είναι λίγες οι φορές που η αλυσίδα καταστημάτων Hooters έχει κατηγορηθεί για αντικειμενοποίηση των γυναικών υπαλλήλων της. Οι σερβιτόρες στα Hooters δεν μπορούν να φορέσουν ένα παντελόνι και μία μπλούζα για να πάνε στη δουλειά. Υπάρχει στολή και μάλιστα υπακούει στον κανόνα «όσο λιγότερο ύφασμα, τόσο καλύτερα».

Το λανσάρισμα των νέων στολών στα Hooters έγινε viral καθώς εκατοντάδες γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν. Θυμάστε τα σορτσάκια; Ξεχάστε τα. Το κάτω μέρος της στολής είναι αρκούντως αποκαλυπτικό και θυμίζει περισσότερο εσώρουχο, παρά εξώρουχο. Οι σερβιτόρες θα πρέπει να κυκλοφορούν, σχεδόν, γυμνές.

«Λοιπόν τα Hooters έχουν νέα εσώρουχα. Εννοώ σορτσάκια» σχολίασε χρήστρια του TikTok. «Εντάξει λοιπόν, ξέρουμε γιατί οι μισές εργαζόμενες του Hooters θέλουν να παραιτηθούν και φταίνε τα νέα σορτς» ανέφερε μια άλλη.

Μετά την κατακραυγή, οι υπεύθυνοι κατέφυγαν σε άτακτη οπισθοχώρηση. «Καθώς συνεχίζουμε να ακούμε και να ανανεώνουμε συνεχώς την εικόνα των κοριτσιών της Hooters, ξεκαθαρίζουμε πως έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της παραδοσιακής στολής και της νέας», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με τον Independent. «Είναι σε θέση να αποφασίσουν ποιο στιλ ταιριάζει καλύτερα στο σώμα και την εικόνα τους».

Ο ίδιος ανέφερε πως στόχος της εταιρείας είναι τα κορίτσια που δουλεύουν να «νιώθουν όσο το δυνατόν καλύτερα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους» ενώ συμπλήρωσε πως «κάθε είδος κριτικής, θετικής ή αρνητικής είναι αποδεκτό».

Η αλυσίδα έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο. Το 2018 η Brittanny Anderson, πρώην υπάλληλος των Hooters είχε καταγγείλει στο GQ πως «ολόκληρη η επιχείρηση βασίζεται στην σεξουαλική παρενόχληση. Πληρώνεσαι για να σε παρενοχλούν και να γίνεσαι αντικείμενό τους. Όλοι στο Hooters το ξέρουν αυτό».

Το 2010 περίπου 400 υπάλληλοι της εταιρείας είχαν καταθέσει μήνυση εναντίον της αναφορικά με τις στολές, τα ωράρια και τις πληρωμές. Το θέμα διευθετήθηκε μετά από απόφαση της εταιρείας να είναι πιο «ελαστική» στο ζήτημα της ενδυμασίας.

Παρ’ όλα αυτά μία δεκαετία αργότερα θεώρησαν σκόπιμο να κοντύνουν κι άλλο τα σορτσάκια των σερβιτόρων, χωρίς βέβαια να υπολογίσουν τη δημόσια κατακραυγή, κυρίως μέσω του TikTok.