ΓΛΥΚΟ

Στην κουζίνα του Cap Cap: Συνταγή για τα πιο εντυπωσιακά mermaid cupcakes

Μεγαλύτερος λάτρης (και γνώστης) των γλυκών δεν υπάρχει για αυτό και ζητήσαμε από τον Cap Cap, τον Ποντικό με τον Γαλάζιο Φιόγκο, να μας δώσει τη συνταγή του για πανεύκολα κι εντυπωσιακά cupcakes μέσα από το βυθό της θάλασσας. Αν δεν τους εντυπωσιάσεις όλους να μη μας λένε Ladylike. Πάρε μολύβι και χαρτί και κράτα σημειώσεις. Τα υλικά που θα χρειαστείς για 20 τεμάχια είναι τα εξής:

Για τα cupcakes

250 gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10 gr. Βaking powder

Ελάχιστο αλάτι

110 gr. Βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

150 gr. Λευκή ζάχαρη

240 ml. Φρέσκο γάλα πλήρες

2 αβγά

5 ml. Υγρή βανίλια

10 ml. Κρέμα γάλακτος

5 ml. Χρώμα ζαχαροπλαστικής μωβ

5 ml. Χρώμα ζαχαροπλαστικής βεραμάν

Για τη βουτυρόκρεμα

375 gr. Ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

225 γρ. Βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου

Ελάχιστο αλάτι

10 ml. Υγρή βανίλια

10 ml. Κρέμα γάλακτος

5 ml. Χρώμα ζαχαροπλαστικής μωβ

5 ml. Χρώμα ζαχαροπλαστικής βεραμάν

Για τη διακόσμηση

Ανάμεικτα πολύχρωμα τρουφάκια και κας κας

Εκτέλεση:

Σε μια φόρμα για cupcakes, τοποθετούμε θήκες ψησίματος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.

 

Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και εναλλάξ με το γάλα ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, μειώνοντας την ταχύτητα.

Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και χτυπάμε για ελάχιστα ακόμα.

Σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος.

Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο μπολ και στο καθένα ανακατεύουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής απαλά, ώστε να πάει παντού.

 

Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε ίση ποσότητα από κάθε μπολ σε κάθε θήκη ψησίματος.

Ψήνουμε για 18 λεπτά. Τα cupcakes είναι έτοιμα όταν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα σε αυτά και βγαίνει καθαρή από ζυμάρι.

 

Μέχρι να κρυώσουν εντελώς τα cupcakes ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα.

 

Σε καθαρό και στεγνό μπολ μίξερ με φτερό τοποθετούμε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά και μετά αυξάνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για ακόμα 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος, χτυπώντας σε μεσαία ταχύτητα για ένα ακόμα λεπτό.

Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο μέρη και σε καθένα ανακατεύουμε από ένα χρώμα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις ώστε να απλωθεί καλά.

 

Ξαπλώνουμε ένα κορνέ, αφού τοποθετήσουμε την μύτη – αστεράκι, και τοποθετούμε βουτυρόκρεμα από το ένα χρώμα στην αριστερή πλευρά και από το άλλο στη δεξιά πλευρά.

 

Τοποθετούμε λίγη ποσότητα σε κάθε cupcake και στολίζουμε με το μείγμα των διακοσμητικών.

Extra tip: Με λίγη ζαχαρόπαστα και μια φόρμα σιλικόνης σε σχήμα ουράς γοργόνας ή οστράκων, φτιάχνουμε διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα και τα τοποθετούμε στην κορυφή των cupcakes.

Cap Cap: Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ: 210 59 04 116, Λεωφ. Ιασωνίδου 10, Ελληνικό, τηλ: 210 96 45 008

www.capcap.gr

Facebook: https://www.facebook.com/capcapgr/

Instagram: https://www.instagram.com/capcapgr

 

Photo Credits: Βασίλης Μαυροματίδης

Exit mobile version