ΕΞΟΔΟΣ

Στην πιο Κούκου Γιαγιά των Αθηνών για χειροποίητη χορτόπιτα και οσομπούκο με γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Οι οδοί Καλαμιώτου, Αθηναΐδος, Αιόλου και Κολοκοτρώνη δημιουργούν ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθήνας με το κάθε κτίριο που βρίσκεται εκεί να αφηγείται τη δική του ιστορία. Εκεί ακριβώς επί της οδού Παναγή Σκουζέ στην πλατεία Αγίας Ειρήνης θα βρεις την Γιαγιά Κούκου, το εστιατόριο που αγάπησε η Κύθνος και πλέον είναι ανοιχτό στην πόλη για το αθηναϊκό κοινό. 

Οι λάτρεις της νοσταλγίας θα εκτιμήσουν σίγουρα την τοποθεσία. Το Γιαγιά Κούκου σε μεταφέρει σε ένα παλιό Αθηναϊκό σπίτι από άλλες δεκαετίες. Ξυπνάει μνήμες με την αρχοντική του σκάλα, τη φλοράλ ταπετσαρία που διακοσμεί τους τοίχους, τα κεντήματα στα κάδρα και τα παλιά συλλεκτικά πιάτα. Όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργούν μια vintage αισθητική που σε κάνει να νιώθεις φιλόξενα και οικεία. Σαν να τρως στην κουζίνα της γιαγιάς σου.

Εκεί, λοιπόν, που κάποτε υπήρχε ένα παλιό υφασματάδικο, το οποίο άνθισε στις χρυσές εποχές του εμπορίου υφασμάτων και έβρισκες ακριβές δαντέλες της αγοράς και υφάσματα αποκλειστικά από ελληνικές παραγωγές, τώρα θα απολαύσεις ελληνική κουζίνα που σέβεται την πρώτη ύλη και ακολουθεί την εποχικότητα.

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Γιαγιά Κούκου τίμησαν την ιστορία του κτιρίου και αξιοποίησαν ένα μοναδικό έπιπλο στο οποίο έκοβαν τα πατρόν οι ράφτες. Αυτό το vintage έπιπλο ντύθηκε με μάρμαρο από άκρη σε άκρη δημιουργώντας έτσι ένα μπαρ-πάσο πάνω στο οποίο μπορείς να χαζέψεις την παλιά ζυγαριά του μαγαζιού για τα ζύγια.

Τι απολαμβάνεις στην πιο Κούκου Γιαγιά των Αθηνών;

Ο Νίκος Ευσταθίου έχει δημιουργήσει ένα οικεία γευστικό μενού το οποίο ακολουθεί την εποχικότητα. Δίνει έμφαση στα φρέσκα, τοπικά υλικά και τις χειροποίητες παρασκευές και φτιάχνει πιάτα με μεράκι. Τώρα την άνοιξη θα ξεκινήσεις με μια χορτόπιτα με άγρια χόρτα εποχής (οι πίτες εδώ φτιάχνονται καθημερινά) και θα συνεχίσεις με κοκοράκι μαριναρισμένο με αμπελοφάσουλα και γλάσο από πορτοκάλι.

 

Αν θέλεις να μοιραστείς ένα κυρίως το αρνάκι χεράκι με πατάτες στα κάρβουνα και lemongrass είναι ένα ιδανικό πιάτο για 2 άτομα. Από το μενού δεν λείπει το λαχταριστό ossobuco γιουβέτσι στη γάστρα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο, ένα πιάτο το οποίο όσοι δοκίμασαν στην Κύθνο μιλούν ακόμη γι’ αυτό καθώς και παπουτσάκι μελιτζάνα με σιγομαγειρεμένο αρνί και μπεσαμέλ.

Αν είσαι λάτρης του κρασιού τότε οι 40 ετικέτες που θα βρεις στην κάβα του εστιατορίου αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς θα σε ανταμείψει. Μην φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα γλυκά που θα βρεις στο μενού όπως προφιτερόλ, μπακλαβάς και κρέμα λεμόνι.

Γιαγιά Κούκου Athens
Παναγή Σκουζέ 4, 10560

Exit mobile version