ΦΑΓΗΤΟ

Συνταγή για αφράτα κουλούρια Θεσσαλονίκης

cookpad

Συνταγή για πεντανόστιμα, αφράτα, παραδοσιακά κουλούρια Θεσσαλονίκης από το Cookpad.gr.

Υλικά:

9 κουλούρια

500 γρ. αλεύρι

25 γρ. ζάχαρη

10 γρ. αλάτι

50 γρ. μαργαρίνη

250 γρ. χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

Μπόλικο σουσάμι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, τη μαργαρίνη και το αλάτι σε ένα μπολ.

Ζυμώνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή και να μην κολλάει καθόλου στα χέρια. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 κομμάτια και κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε κορδόνι. Έπειτα ενώνουμε τις άκρες ώστε να σχηματιστεί ένα δαχτυλίδι.

Σε δυο διαφορετικά μπολ βάζουμε σουσάμι και νερό. Κάθε κουλούρι το βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλλά είδη σουσαμιού.

Βάζουμε τα κουλούρια στο ταψί του φούρνου και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 15 λεπτά στους 230 βαθμούς. Καλό θα είναι να έχουμε βάλει ένα ταψάκι με αρκετό νερό στο κάτω μέρος του φούρνου ώστε να υπάρχει υγρασία.

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ COOKPAD

Χταπόδι ξυδάτο

Μακαρονάδα χωρίς τύψεις

Μπριάμ το παραδοσιακό σε γάστρα

Φωτογραφία: Cookpad

Exit mobile version