ΓΛΥΚΑ

Συνταγή για αφράτη βασιλόπιτα με πορτοκάλι

Το Tastyday.gr ετοιμάζει βασιλόπιτα με γεύση πορτοκάλι. Μία συνταγή που δε θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο. Χρόνια πολλά!

Υλικά

2-3 πορτοκάλια

250 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για το ταψί

400γρ. ζάχαρη λευκή

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει (κοσκινισμένο)

5 αβγά

80γρ. αμύγδαλα λευκά (φιλέ)

Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζουμε και αφού κρυώσουν αφαιρούμε κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Κρατάμε 260γρ πολτό πορτοκαλιών.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πολτό των πορτοκαλιών με το λιωμένο βούτυρο. Στο μίξερ αφρατεύουμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μετά το προηγούμενο μείγμα μέσα σε αυτό και τέλος σταδιακά το αλεύρι.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 24 εκ. και σκορπίζουμε το φιλέ αμυγδάλου από πάνω.

Ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στους 180 βαθμούς και τη βγάζουμε όταν είναι έτοιμη (αφού πρώτα τη δοκιμάσουμε αν ψήθηκε με το μαχαίρι στο κέντρο).

Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Πουτίγκα sauce sabayon (σως ζαμπαγιόν)

Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα, δημητριακά ρυζιού και κράνμπερις

Πανετόνε, ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα

Exit mobile version