Συνταγή για ελαφριά σκορδαλιά με ψωμί που δεν προκαλεί καούρα
- 24 ΜΑΡ 2025

Κάθε 25η Μαρτίου το μενού είναι συγκεκριμένο. Ο μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά έχουν την τιμητική τους. Τρελαίνεσαι για τη γεύση της αλλά ψάχνεις τρόπους να την κάνεις πιο ελαφριά. Φέτος θα δοκιμάσεις τη συνταγή με το ψωμί και δεν θα χρειαστεί να την αποφύγεις.
Η σκορδαλιά, αν θέλει να λέγεται έτσι, πρέπει να έχει σκόρδο. Ωστόσο το στομάχι σου διαμαρτύρεται. Όσο εσύ ανυπομονείς να βουτήξεις τον τηγανητό μπακαλιάρο με το κουρκούτι στο πιάτο με τη σκορδαλιά, εκείνο δεν αντέχει. Τα ευαίσθητα στομάχια δυσκολεύονται ιδιαίτερα να χωνέψουν το παραδοσιακό φαγητό αυτής της μέρας (που χρονολογείται από τα βυζαντινά χρόνια ως συνδυασμός). Όχι μόνο γιατί μιλάμε για έδεσμα που μπαίνει στο τηγάνι, αλλά γιατί η περίφημη μυρωδάτη σκορδαλιά είναι βαριά λόγω του σκόρδου. Έχουμε, όμως, τη συμβουλή που σώζει και κάνει την αλοιφή αυτή έναν μη «απαγορευμένο καρπό». Το tip, απλό: αφαίρεσε τις φύτρες από τα σκόρδα για να αποφύγεις τις καούρες.
Ακολουθεί η πιο νόστιμη και ελαφριά συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Υλικά για τη σκορδαλιά που τρώνε όλοι/ες:
300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
4 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Μουσκεύεις το ψωμί και το στραγγίζεις πολύ καλά. Πολτοποιείς τα σκόρδα. Προσθέτεις εναλλάξ ελαιόλαδο, ψωμί και ξύδι. Στη συνέχεια προσθέτεις το ψωμί και το αλάτι. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, τα ανακατεύει στο multi. Απολαμβάνεις την πιο νόστιμη σκορδαλιά. Καλή όρεξη και κυρίως, καλή χώνεψη!