Συνταγή για εναλλακτική πατατοσαλάτα
- 3 ΑΠΡ 2017
Η πατατοσαλάτα είναι ίσως η πιο βαρετή εκδοχή σαλάτας που υπάρχει εκεί έξω- εκτός αν την εμπλουτίσεις με τηγανητό μπέικον, μπόλικη μαγιονέζα, κρέμα βαλσάμικου και στο δίπλα πιάτο έχεις και μια καλοψημένη μπριζόλα. (Άδικο έχω;). Έστω, λοιπόν, ότι θέλεις να φας πατατοσαλάτα αλλά βαριέσαι την παραδοσιακή εκδοχή της- τι άλλο μπορείς να βάλεις μέσα; Βρήκαμε μια συνταγή που θα σου λύσει τα χέρια και θα σε κάνει να δεις τη βαρετή αυτή σαλάτα με άλλο μάτι.
Υλικά
(για 8-10 μερίδες)
1,5 κιλό πατάτες (μπορείς να βάλεις μισές- μισές γλυκοπατάτες)
αλάτι
2 κ.σ ξύδι
1 1/4 γιαούρτι 2% ή μαγιονέζα (αν δεν κάνεις δίαιτα)
1 κ.γ μουστάρδα
1/4 κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 βραστά αυγά
2 μέτρια αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο σέλερι
1/4 φλ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση
1. Βράσε τις πατάτες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.
2. Ανακάτεψε τις βρασμένες πατάτες με το ξύδι και άφησέ τες στην άκρη. Όταν κρυώσουν κόψτες σε μικρότερα κομμάτια.
3. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι (ή μαγιονέζα), τη μουστάρδα και το πιπέρι. Πρόσθεσε τις πατάτες, τα αυγά, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, το σέλερι και το κόλιανδρο και ανακάτεψε ελαφριά για να μην γίνουν πουρές.
4. Σέρβιρε με έξτρα πιπέρι αν θέλεις.