ΓΛΥΚΑ

Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα με κρέμα γιαουρτιού

123RF

Το Tastyday.gr ετοιμάζει μία εύκολη μηλόπιτα με ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού. Η συνταγή είναι ιδανική για όσες αγαπούν τους πειραματισμούς.

ΥΛΙΚΑ

για τη βάση

200γρ. μπισκότα κανέλας

80 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο

για τη γέμιση

1,5 κιλό κόκκινα μήλα

70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150-200 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

μοσχοκάρυδο

γαρύφαλλο

για την κρέμα γιαουρτιού

300 ml γιαούρτι στραγγιστό

200 ml κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ντύνουμε μια αποσπώμενη φόρμα με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 . Σε ένα πολυμίξερ αναμειγνύουμε τριμμένα τα μπισκότα με την μαργαρίνη. Βάζουμε το μείγμα στην βάση της φόρμα και το πιέζουμε καλά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από τα μήλα.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Βάζουμε το ένα τέταρτο των μήλων πάνω στην βάση με τα μπισκότα που έχουμε φτιάξει. Από πάνω πασπαλίζουμε το ένα τρίτο από το μείγμα αλεύρι- ζάχαρη-μπαχαρικά.

Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία άλλες τρείς φορές.

Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και κάνουμε μια κρέμα.

Στην τελευταία στρώση των μήλων βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα. Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά. Σερβίρουμε σε μερίδες βάζοντας από πάνω μια κουταλιά από την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Σάμαλι, νόστιμο, θρεπτικό και νηστίσιμο

Κρέμα λεμόνι

Μήλα σε καραμελωμένo φύλλο κρούστας

Exit mobile version