ΑΥΓΟ

Συνταγή για φριτάτα με ανοιξιάτικα λαχανικά και μοτσαρέλα

Μην ψαρώνεις με τη λέξη «φριτάτα». Είναι η ιταλική εκδοχή της ομελέτας στην οποία βάζεις ο,τι υπάρχει στο ψυγείο σου. Επιπλέον, η παραδοσιακή φριτάτα δεν γίνεται στο τηγάνι, αλλά στο φούρνο και περιέχει και πατάτες. Κι επειδή, εδώ στο Ladylike, την τιμάμε την παράδοση, έτσι θα την κάνουμε κι εμείς.

Η φριτάτα για να γίνει σωστά χρειάζεται πολλά αυγά (τουλάχιστον 6) οπότε δεν σου προτείνουμε να τη φας μόνη σου (είναι πολλά 6 αυγά για ένα άτομο).

Τι θα χρειαστείς:

6 μεγάλα αυγά

2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες

1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο (ή 2 αν είστε πολύ μερακλήδες)

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές φέτες

1/2 πράσο, κομμένο σε ροδελάκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κ.γ. πάπρικα

100 γρ. μοτσαρέλα (ή φέτα)

αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τις πατάτες, το πράσο, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνεις. Σοτάρεις ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να μαλακώσουν και να ψηθούν για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτεις το κολοκυθάκι και μαγειρεύεις για ακόμα 3 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά.

2. Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.

3. Σε μια φόρμα για τάρτα ή σε ένα ταψάκι, αφού αλείψεις τα τοιχώματα με λίγο λάδι, απλώνεις τα λαχανικά και περιχύνεις με τα αυγά. Πασπαλίζεις με μοτσαρέλα (ή φέτα για τους πιο μερακλήδες πάλι) και ψήνεις για περίπου 20-25 σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Ιδανικά, σερβίρεις με χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο στην τοστιέρα με λίγο λάδι και ρίγανη.

Exit mobile version