Συνταγή για γαριδομακαρονάδα σε μόλις 15 λεπτά
- 25 ΦΕΒ 2017
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, πράγμα που σημαίνει ότι θα φάμε ΠΟΛΥ ταραμά (λευκό, ροζ, δεν έχει σημασία) με λαγάνα και θα αφήσουμε στην άκρη τις μπριζόλες για τις λαχταριστές γαρίδες και τα χταποδάκια.
Σε περίπτωση όμως που δεν κρατιέσαι μέχρι τη Δευτέρα και βαριέσαι να ψήνεις τις γαρίδες στα κάρβουνα, σου έχουμε μια πανεύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα- γιατί όπως πάντα η λύση είναι στα μακαρόνια, δεν χρειάζεται όμως να είναι βαρετή, σωστά;
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι να διαθέσεις 15 λεπτά από το χρόνο σου και να έχεις τα παρακάτω υλικά στο ντουλάπι σου.
Υλικά
Για 300 γρ. σπαγγέτι (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χοντρό φιδέ!)
1 κ.σ ελαιόλαδο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
450 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες (τις μικρές)
1 κουτάκι χυμό ντομάτας με ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 φλ. ντοματίνια κομμένα στα 2
λίγα φύλλα βασιλικού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
2. Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες και ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πρόσθεσε το σκόρδο και άφησέ το λίγο να βγάλει το άρωμά του (περίπου στο 1 λεπτό), βάλε τις γαρίδες, ανακάτεψε και περίμενε να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις δεις ότι αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα (μετά από 2-3 λεπτά) ρίξε την κονσέρβα ντομάτας και βγάλε με ένα πιρούνι τα υπολείμματα σκόρδου.
3. Μαγείρεψε μέχρι να δέσει η σάλτσα, μείωσε τη φωτιά και βάλε αν χρειάζεται και άλλο αλατοπίπερο.
4. Πρόσθεσε τα έτοιμα μακαρόνια και τα ντοματίνια μαζί με το βασιλικό. Ανακάτεψε καλά και άφησε τη σάλτσα και τα μακαρόνια να μαγειρευτούν μαζί για λίγα λεπτά.