ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι

Μία συνταγή από το Cookpad.gr για γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι.

Υλικά

Μερίδες: 8 μερίδες

για τη στρώση του μπισκότου

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος

για την κρέμα γιαουρτιού

800 γρ. γιαούρτι

4 κ.σ. μέλι

1 λεμόνι το ξύσμα

για την επικάλυψη

300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

1/2 λεμόνι το χυμό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα αλέθουμε.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.

Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος 20Χ20εκ. (ψυγείου).

Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.

Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του.

Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνειά του.

Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρουμε.

Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με ζελέ και γιαούρτι

Γρήγορο γλυκάκι ψυγείου

Γλυκό ψυγείου με καρύδα

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr  

Exit mobile version