Συνταγή για κέικ μαρμπρέ γιατί η διχρωμία είναι τάση
- 3 ΜΑΡ 2018
Η μυρωδιά ενός κέικ που ψήνεται στο φούρνο φέρνει στο νου αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι από τα πρώτες συνταγές που δοκιμάζει κάθε αρχάρια της κουζίνας αλλά και μία συνταγή που εμπιστεύεται και η πιο έμπειρη μαγείρισσα γιατί είναι εύκολη και με σίγουρη επιτυχία. Το μαρμπρέ κέικ ή αλλιώς δίχρωμο είναι μία λιχουδιά που συνοδεύει τον καφέ, το γάλα και τρώγεται και σκέτο πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.
Υλικά
μισό φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 κ.σ. κακάο
μισό φλ. γάλα
Εκτέλεση
Κοσκινίζεις το αλεύρι.
Χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτεις τα αυγά ένα ένα ενώ χτυπάς το μείγμα.
Ρίχνεις τη βανίλια και το αλάτι.
Προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι.
Ζεσταίνεις ελαφρά το γάλα και ανακατεύεις το κακάο.
Κρατάς ένα μέρος από το μείγμα και ρίχνεις μέσα το κακάο.
Βουτυρώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα και ρίχνεις το λευκό μείγμα.
Με ένα κουτάλι ρίχνεις το σκούρο μείγμα και κάνεις σχέδια μέσα στο λευκό.
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνεις για (περίπου) 45 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.