Συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο
- 31 ΙΟΥΛ 2018
Συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο, από το Cookpad.gr. Ακολούθησε τα βήματα και καλή απόλαυση.
Υλικά (για 6 μερίδες)
8 κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά (το ένα τριμμένο στο τρίφτη και το άλλο κομμένο)
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 κρεμμυδάκια χλωρά κομμένα σε ροδέλες
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
1/2 κούπα άνηθο
2 κλωναράκια δυόσμο
8 κουταλιές ρύζι καρολίνα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
1 λίτρο ζωμό βοδινό
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
2 κούπες ζουμί από το ταψί ή τη γάστρα
2 λεμόνια χυμό
3 κ.γ. κορν φλάουρ
Οδηγίες
Αδειάζουμε με ειδικό εργαλείο ή με κουταλάκι το περιεχόμενο από τα κολοκύθια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Τοποθετούμε τον κιμά και το ρύζι και ψιλοκόβουμε τη γέμιση από 2 ή 3 κολοκύθια, το ένα ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνiθο,το δυόσμο, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε το μείγμα.
Σε μία γάστρα ή σε ένα ταψί απλώνουμε στον πάτο το άλλο κομμένο κρεμμύδι και τις ροδέλες από το καρότο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε πάνω από τα κρεμμύδια και τα καρότα. Προσθέτουμε το ζωμό και σκεπάζουμε με το καπάκι την γάστρα ή με αλουμινόχαρτο το ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Για το αυγολέμονο: Μόλις ψηθούν τα κολοκυθάκια αδειάζουμε 2 κούπες ζουμί από την γάστρα ή το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά.
Διαλύουμε το κoρν φλάουρ σε ένα τέταρτο της κούπας νερό και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό ζουμί.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε και τους κρόκους μέσα. Tέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε λίγο από το καυτό ζουμί στο μείγμα των αυγών-λεμονιού και το χτυπάμε.
Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια, βάζοντας από πάνω τους όση σάλτσα αυγολέμονου θέλουμε.
Καλή απόλαυση!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR
*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr