ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για κρύα ντοματόσουπα με πιπεριές

Ο καιρός δειλά δειλά ζεσταίνει. Οι ζεστές σούπες δίνουν τη θέση τους στις κρύες και κάπου εδώ, λοιπόν, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τη συνταγή του chef, Βασίλη Τζίμα. Κρύα ντοματόσουπα με πιπεριές και καλή απόλαυση.

Υλικά

1 κιλό ντομάτες κομμένες στη μέση

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (χωρίς σπόρους)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερι ψιλικομμένο

2 κ.γ πάστα λιαστής ντομάτας

400 ml ζεστό ζωμό

100 ml χυμό ντομάτας

2 κ.γ πάστα ντομάτας

1 ματσάκι βασιλικό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε δύο διαφορετικά ταψιά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφριά το κρεμμύδι,το σκόρδο και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε την πάστα λιαστής και την πάστα ντομάτας, σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μετά ρίχνουμε τις ψημένες ντομάτες και πιπεριές και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε και τα φύλλα βασιλικού. Βράζουμε για άλλα 2 λεπτά.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και από τη σήτα, για να μην έχει κομμάτια. Βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει.

Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε μέσα στη σούπα τον χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε σε παγωμένο μπολ.

*Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com

Exit mobile version