ΠΙΤΣΑ

Συνταγή για λαχταριστή pizza με προσούτο

Pizza με μοτσαρέλα, προσούτο και ρόκα; Ναι, ναι και ναι. Παρακάτω θα δεις τα βήματα για να τη φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι. Μόλις βρήκες τι θα ετοιμάσεις την επόμενη φορά που θα έρθουν οι φίλες σου στο σπίτι για ταινία.

Υλικά:

1 φλ. χλιαρό νερό

7 γρ. ξερή μαγιά

1/2 κ.γ. ζάχαρη

3 φλ. αλεύρι τύπου 00

1 κ.σ. αλάτι

ελαιόλαδο

αλεύρι για πασπάλισμα

Σάλτσα ντομάτας

1 φλ. ντομάτες ολόκληρες σε κονσέρβα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

6 φέτες προσούτο

225 γρ. μοτσαρέλα κίτρινη

Λίγη ρόκα

Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνεις για 10 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνεις μέσα 3 φλυτζάνια αλεύρι μαζί με το αλάτι. Ρίχνεις το μείγμα με τη μαγιά μαζί με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο μείγμα με το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνεις τη ζύμη σε μια επιφάνεια ελαφριά αλευρωμένη και την πλάθεις. Προσθέτεις λίγο λάδι και αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 230. Παίρνεις το ζυμάρι και το πλάθεις σε 4 μπάλες, τα σκεπάζεις με μεμβράνη και τα αφήνεις για άλλα 30 λεπτά.

Για τη σάλτσα:

Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν πουρές.

Εκτέλεση:

Αλευρώνεις μια επιφάνεια και με πλάστη ανοίγεις το ζυμάρι στο επιθυμητό μέγεθος, ρίχνεις το 1/4 της σάλτσας ντομάτας και το 1/4 του τυριού. Την βάζεις σε ταψί και ψήνεις για 15 λεπτά. Γαρνίρεις με το 1/4 προσούτο και την ρόκα. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα ζυμάρια. Καλή επιτυχία!

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com

Exit mobile version