Συνταγή για μαλακά και λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας
- 20 ΟΚΤ 2019
Η σοκολάτα όσο κρυώνει ο καιρός παίρνει όλο και μεγαλύτερη θέση στη ζωή μας. Είτε σε μορφή πλάκας σοκολάτας, είτε σε μορφή ροφήματος είναι εδώ για να μας θυμίσει ότι ακόμα και όταν όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά η ευτυχία μπορεί να βρεθεί στον ουρανίσκο μας, μέσα από αυτή. Αν δε, μάθουμε να τη χειριζόμαστε για να κάνουμε τις δικές μας γλυκές συνταγές το καλό είναι διπλό. Και κάνουμε κάτι δημιουργικό και απολαμβάνουμε το σοκολατένιο αποτέλεσμα. Γι' αυτό ας ξεκινήσουμε από τα βασικά κι ας φτιάξουμε μαλακά σοκολατένια μπισκότα.
Διάβασε κι αυτό: Bread pudding με φουντούκια, Super Spread πραλίνα & σταφίδα ή μήλα
Υλικά
3/4 της κούπας (170 γρ.) ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
1, 1/2 κούπα (300 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη.
2 μεγάλα αυγά.
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
2 κούπες (240 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 κούπες (60 γρ.) σκόνη κακάο.
1 κουταλάκι του γλυκού baking soda.
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1 κούπα (170 γρ.) νιφάδες σοκολάτας.
Κρυσταλική ζάχαρη για επικάλυψη.
Εκτέλεση
Βάλε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 180 βαθμούς κελσίου. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή λαμαρίνα. Χτύπησε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα για περίπου τέσσερα λεπτά ώσπου να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Προσθέτεις τα αυγά ένα ένα τη φορά συνεχίζοντας να χτυπάς με το μίξερ. Πρόσθεσε τη βανίλια. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και το αλάτι. Προσθέτεις τις σκόνες στο μείγμα και ανακατεύεις μέχρι να ομογεννοποιηθούν τα υλικά. Πρόσθεσε τις νιφάδες σοκολάτας. Με ένα κουτάλι πάρε κουταλιές από το μείγμα, ράντισε τες με την κρυσταλλική ζάχαρη και βάλτες στη λαδόκολλα. Ψήσε μέχρι να ξεραθούν οι άκρες, περίπου 9 λεπτά. Άφησε τα να κρυώσουν και αποθήκευσέ τα σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Θα διατηρηθούν αρκετές ημέρες.