ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για πανεύκολο γλυκό με ταχίνι και πραλίνα φουντουκιού. Καλύτερο κι από κρουασάν σοκολάτας

Θες κάτι να σε γλυκάνει, χωρίς να σε φορτώσει με πολλή ζάχαρη, να είναι υγιεινό και άμεσα διαθέσιμο; Πριν πάρεις το δρόμο για το ζαχαροπλαστείο ή βάλεις μπρος τη συνταγή για το κέικ με τις 5 στρώσεις σοκολάτας και το φρόστινγκ για αποτελείωμα, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσεις να με παρακολουθείς, να σου αρέσει το ταχίνι.

Υλικά

1 πακέτο ζύμη κουρού (ή όποια άλλη κάνεις κέφι, απλά η κουρού είναι η πιο στεγνή επιλογή)

Ταχίνι (με μέλι για να δώσει μια γλύκα παραπάνω)

Πραλίνα φουντουκιού (προαιρετικά, αλλά ιδανικά)

Τριμμένο καρύδι, αμύγδαλο, φουντούκι

Εκτέλεση

Κόβεις το φύλλο σε 6 ορθογώνια κομμάτια και απλώνεις μία κουταλιά ταχίνι με λίγη πραλίνα. Ανακατεύεις με το κουτάλι (πάνω στη ζύμη, δεν παθαίνει τίποτα) και αν σ’ αρέσουν οι ξηροί καρποί ρίχνεις από πάνω το τριμμένο μείγμα. Κλείνεις το ζυμάρι, πατικώνεις το ζυμάρι για να πάει παντού, απλώνεις μια λαδόκολλα στο ταψί, τα τοποθετείς με κενό μεταξύ τους και φουρνίζεις για 35′.

Αυτό ήταν, έτοιμα τα ταχινοπιτάκια με πραλίνα. Δεν θα πιστέψεις τι θα τρως. 

Exit mobile version