ΠΑΣΧΑ

Εύκολη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

IStock

Δεν υπάρχει πασχαλινό τραπέζι που να μην έχει μαγειρίτσα, ακόμα και φέτος. Μία παραδοσιακή συνταγή υπάρχει στις σημειώσεις σου και κατά πάσα πιθανότητα περνά από γενιά σε γενιά.

Φέτος, θα φτιάξεις κι εσύ μαγειρίτσα και θα μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και δύσκολα βήματα στην εκτέλεση της συνταγής. Παρακάτω θα βρεις μια εύκολη συνταγή για να κάνεις την παραδοσιακή μαγειρίτσα που θα αγαπήσουν όλοι το βράδυ της Ανάστασης, στο οικογενειακό τραπέζι μετά το «Χριστός Ανέστη». Είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας, μετά τη νηστεία της Σαρακοστής.

Δεν σε αφήνουμε να πέσεις μόνη σου στα βαθιά. Αυτή η συνταγή θα σου μάθει όλα τα κόλπα για να πετύχεις τη μαγειρίτσα φέτος το Πάσχα. Στο τέλος του κειμένου, θα βρεις και συνταγή για την vegetarian εκδοχή της. Για να μην μείνει κανένα γούστο ανικανοποίητο. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Υλικά για παραδοσιακή μαγειρίτσα

1 κιλό εντόσθια αρνίσια

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 μεγάλα μαρούλια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος

2 αυγά

3 κ.σ. ρύζι γλασέ

χυμός από 2 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένεις πολύ καλά τα εντόσθια, τα κόβεις σε μικρά και τα ζεματίζεις σε αλατισμένο νερό.

Τα αφαιρείς από την κατσαρόλα και τα αφήνεις να κρυώσουν.

Σοτάρεις τα κρεμμύδια.

Μόλις έχουν σοταριστεί καλά ρίχνεις για 5 λεπτά τον άνηθο και το μαρούλι.

Προσθέτεις τον ζωμό και τα εντόσθια και τα αφήνεις να σιγοβράζουν για 40 λεπτά.

10 λεπτά πριν το τέλος ρίχνεις το ρύζι.

Για το αυγολέμονο

Χτυπάς τα ασπράδια

Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους και το λεμόνι

Αραιώνεις το αυγολέμονο με λίγο ζεστό ζωμό από το κρέας ώστε να μην κόψει και ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα.

Exit mobile version