ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για παραδοσιακή σάλτσα cranberry με κόκκινο κρασί

Είναι η σάλτσα που έχει κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις στα επεισόδια/ ταινίες που διαδραματίζονται τη γιορτή των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων. Η σάλτσα cranberry με κόκκινο κρασί είναι ίσως η βασίλισσα αυτών των τραπεζιών, καθώς αναβαθμίζει απίστευτα το ψητό (και λίγο άνοστο) κρέας της γαλοπούλας και όχι μόνο.

Αν αποφάσισες φέτος να τη δοκιμάσεις, ετοιμάσου να ζήσεις ένα μικρό γευστικό παραλήρημα και στοίχημα, ότι θα χρησιμοποιήσεις τη σάλτσα ακόμα και όταν δεν έχουμε Χριστούγεννα.

Υλικά

300 γρ. cranberries (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

75 γρ. καστανή ζάχαρη

180 ml. κόκκινο κρασί

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

1. Βάλε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράσε τη σάλτσα σε δυνατή αρχικά φωτιά, ανακατεύοντας ώστε να μην κολλήσουν τα cranberries και να λιώσει η ζάχαρη.

2. Χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι η σάλτσα έπηξε.

Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για λίγες μέρες. Ταιριάζει ιδανικά με την ψητή γαλοπούλα/ κοτόπουλο, τις baby ψητές πατάτες στο φούρνο και τα σπιτικά burger.