ΓΛΥΚΑ

Συνταγή για παραδοσιακό ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκαλιού

123RF

Το Tastyday.gr φτιάχνει ρυζόγαλο και προσθέτει και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για το άρωμα. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη.

Υλικά

1 λίτρο γάλα

600γρ. κρέμα γάλακτος 35%

250γρ. ζάχαρη

400γρ. γάλα

100γρ. κορν φλάουρ

150γρ. βρασμένο ρύζι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (κατά προτίμηση βιολογικό – ακέρωτο)

1 βανίλια

Εκτέλεση

Βράζουμε πρώτα το ρύζι και το σουρώνουμε από το νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ένα λίτρο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη να ζεσταθούν ελαφρώς. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά το υπόλοιπο γάλα ( 400 γραμμ. ) με το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα με την κρέμα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σφίξει και δημιουργηθεί μία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια  και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια ή ποτήρια και αφού κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλα.

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού σουλτανίνα

Κυδωνόπαστα

Σπιτικά κριτσίνια με χοντρό αλάτι

Exit mobile version