ΓΛΥΚΑ

Συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία

123RF

Το Tastyday.gr φτιάχνει πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία. Η συνταγή είναι κλασική κι αγαπημένη.

Υλικά

400γρ γιαούρτι στραγγιστό

360ml καλαμποκέλαιο

300γρ ζάχαρη

4 αυγά

4 βανίλιες

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 – 1 ¼ κιλό αλεύρι όλες τις χρήσεις

Για το πασπάλισμα

σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά και το καλαμποκέλαιο μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το ξύσμα, τα βανίλιες, το μπέικιν και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC στον αέρα για 20 λεπτά.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Τσουρέκια της μαμάς μου

Κουλουράκια σμυρναίικα

Τα τσουρέκια της Ελπίδας Χαραλαμπίδου