Συνταγή για πεντανόστιμους κουραμπιέδες
- 21 ΔΕΚ 2016
Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν είναι Χριστούγεννα. Αφού, λοιπόν, σου δείξαμε πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα μελομακάρονα ever, ήρθε η ώρα να μάθεις τη συνταγή για αφράτους κουραμπιέδες.
Υλικά:
1/4 φλ. αναλατα φιστίκια και 34 ολόκληρα για τη γέμιση
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη και έξτρα για πασπάλισμα
225 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 κ.σ μέλι
1/8 κ.γ αλάτι
1/8 κ.γ γαρίφαλο σε σκόνη
1 κρόκο αυγού
1 κ.σ brandy
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Σε μπλέντερ βάζουμε τα φιστίκια και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να ομογενοποιηθούν.
Σε μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το μέλι και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδης η υφή του μείγματος. Ρίχνουμε το μείγμα με τα φιστίκια και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γαρίφαλο, τον κρόκο, τη βανίλια και το brandy και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ζύμη. Καλύπτουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και παράλληλα πλάθουμε τους κουραμπιέδες. Σε κάθε μπάλα βάζουμε και από ένα ολόκληρο φιστίκι. Ψήνουμε για 15 με 17 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και έπειτα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
~Αν δε σου αρέσουν τα φιστίκια, μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή με αμύγδαλα ή καρύδια. Καλή σου επιτυχία!
Για περισσότερες συνταγές, μπες στο www.tzispot.com