ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για πικάντικες γαρίδες

Το Mamapeinao σου δίνει την τέλεια συνταγή για νοστιμότατες γαρίδες σουβλάκι.

Υλικά

10 γαρίδες μεγάλες, κατεψυγμένες

1/2 φλιτζ. μπύρα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 σταγόνες sriracha

1 φλιτζ. μαγιονέζα

1 λεμόνι (1 κ.σ. χυμό και ξύσμα)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Μαγείρεμα : 4 λεπτά

Χρόνος Αναμονής: 30 λεπτά

Άτομα: 4

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, πετώντας το κεφάλι και το κέλυφος και κρατώντας μόνο την ουρά. Κάνουμε μια τομή με ένα μαχαίρι κατά μήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι τραβώντας το με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (δηλαδή τη μπύρα, 2 σκελίδες σκόρδο και τη Sriracha) σε μπολ ή σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν στο μείγμα για 30 λεπτά.

Κατόπιν, βρέχουμε τα καλαμάκια για να μην αρπάξουν στο ψήσιμο. Περνάμε 4 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα σχαροτήγανο. Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά. Τις αναποδογυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε της σος αϊολί: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τις γαρίδες συνοδεύοντας με τη σος.

 

Διάβασε επίσης στο Mamapeinao

Σάλτσα γαρίδας

Μεσογειακή τηγανιά

Exit mobile version