Συνταγή για σαλάτα με τα αυγά που έμειναν από το Πάσχα
- 17 ΑΠΡ 2017
Το Πάσχα τελείωσε και μαζί του τελείωσαν και οι αυγομαχίες αλλά σου έμεινε ένα μπολ με κόκκινα μισοσπασμένα αυγά. Και τώρα τι κάνουμε με αυτά; Μπορείς προφανώς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο τις επόμενες μέρες (αναλόγως πότε τα αγόρασες, μην ξεχαστείς και ξεπεράσεις τον επιτρεπτό χρόνο κατανάλωσης) και να τα τρως στο πρωινό ή το βραδινό σου, ωστόσο μια καλή λύση είναι να τα χρησιμοποιήσεις σε μια λαχταριστή και γρήγορη σαλάτα για το σημερινό τραπέζι.
Η συνταγή που ακολουθεί μπορεί προφανώς να προσαρμοστεί ανάλογα με τα γούστα σου- μπορείς να προσθέσεις ρόκα, βραστά παντζάρια ή πιπεριές φλωρίνης καθώς και ραπανάκια.
Υλικά
4 αυγά βραστά κομμένα στα 4
200 γρ. μαρούλι κομμένο με το χέρι
200 γρ. λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
200 γρ. λάχανο μωβ ψιλοκομμένο
2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κανονικά καρότο ψιλοκομμένα
Ελιές
κάπαρη
200 γρ. βραμένα φιογκάκια
4 κ.σ λάδι
2. κ.σ μηλόξυδο
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ μαγιονεζα
1 κ.σ βαλσάμικο
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
1 κ.γ μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα υλικά της σαλάτας και περίχυσε με τη σως (προσάρμοσε την οξύτητα/ γλύκα ανάλογα με το γούστο σου) και σέρβιρε με κρουτόν.