ΑΥΓΟ

Συνταγή για σαλάτα με τα αυγά που έμειναν από το Πάσχα

Το Πάσχα τελείωσε και μαζί του τελείωσαν και οι αυγομαχίες αλλά σου έμεινε ένα μπολ με κόκκινα μισοσπασμένα αυγά. Και τώρα τι κάνουμε με αυτά; Μπορείς προφανώς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο τις επόμενες μέρες (αναλόγως πότε τα αγόρασες, μην ξεχαστείς και ξεπεράσεις τον επιτρεπτό χρόνο κατανάλωσης) και να τα τρως στο πρωινό ή το βραδινό σου, ωστόσο μια καλή λύση είναι να τα χρησιμοποιήσεις σε μια λαχταριστή και γρήγορη σαλάτα για το σημερινό τραπέζι.

Η συνταγή που ακολουθεί μπορεί προφανώς να προσαρμοστεί ανάλογα με τα γούστα σου- μπορείς να προσθέσεις ρόκα, βραστά παντζάρια ή πιπεριές φλωρίνης καθώς και ραπανάκια.

Υλικά

4 αυγά βραστά κομμένα στα 4

200 γρ. μαρούλι κομμένο με το χέρι

200 γρ. λάχανο λευκό ψιλοκομμένο

200 γρ. λάχανο μωβ ψιλοκομμένο

2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κανονικά καρότο ψιλοκομμένα

Ελιές

κάπαρη

200 γρ. βραμένα φιογκάκια

4 κ.σ λάδι

2. κ.σ μηλόξυδο

1 κ.σ μουστάρδα

1 κ.σ μαγιονεζα

1 κ.σ βαλσάμικο

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι

1 κ.γ μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα υλικά της σαλάτας και περίχυσε με τη σως (προσάρμοσε την οξύτητα/ γλύκα ανάλογα με το γούστο σου) και σέρβιρε με κρουτόν.

Exit mobile version