Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα
- 23 ΜΑΡ 2019
Πανεύκολη, βελούδινη και πεντανόστιμη σκορδαλιά. Μπορείτε να συνοδεύσετε με μπακαλιάρο ή με οτιδήποτε τραβάει η όρεξή σας. Μία συνταγή από το Cookpad.gr.
Υλικά
4 μερίδες
500 γρ πατάτες καθαρές χωρίς την φλούδα
Μπόλικο νερό για να βράσουν +1 κτγ αλάτι
3-4 σκελίδες σκόρδο ανάλογα πόσο καυτερή την θέλουμε
100 ml ελαιόλαδο
25 ml λευκό ξύδι
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
2-3 κτσ νερό από τις βρασμένες πατάτες
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φλούδες από πατάτες. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Στην συνέχεια τις βράζουμε για 15′-20′ σε μπόλικο νερό μαζί με 1 κτγ αλάτι. Τέλος κρατάμε 1 ποτήρι του κρασιού από το νερό που τις βράσαμε και το υπόλοιπο το πετάμε.
Στο μουλτι ή στο μπλέντερ ρίχνουμε τις πατάτες σε κομματάκια. Στην συνέχεια το λάδι, το ξύδι, αλατοπίπερο κατά βούληση και 2-3 κτσ από το νερό που βράσαμε τις πατάτες. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.
Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR
Σκορδαλιά με Πατάτα και Παντζάρι
Μπακαλιάρο – κροκέτες σκορδαλιά
Νηστίσιμος μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25 Μαρτίου
*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr