ΓΛΥΚΑ

Συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου

123RF

Το Tastyday.gr φτιάχνει σοκολατένιο γλυκό ψυγείου. Η συνταγή απαιτεί λίγα υλικά που μάλλον έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Υλικά

250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο

125 γρ. βούτυρο μαλακό

50 γρ. ζάχαρη άχνη

150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. κονιάκ

½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα

λίγο κακάο

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε μια μικρή  φόρμα. Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της). Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη. Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν.

Λίγη-λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα. Τέλος ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα. Αδειάζουμε το γλυκό στη φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.

Το αφήνουμε για 20΄ σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε κομμάτια – φέτες. Πασπαλίζουμε με κακάο.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Υγρό κέικ σοκολάτας με ξερά δαμάσκηνα

Καστοριανό ρεβανί (ραϊσκόφι)

Κρέμα λεμόνι, της Ασπασίας Εμπειρίδη

Exit mobile version