ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για σπιτικά, λαχταριστά μελομακάρονα

cookpad

Δοκίμασε τη συνταγή για μελομακάρονα από το Cookpad.gr και καλή απόλαυση.

Υλικά

Για περίπου 40 τεμ.:

1 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. ζάχαρη

1 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

3 φλ. αλεύρι

1/4 φλ. κονιάκ

1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι

1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. μπέικιν

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

καρύδι χοντροτριμμένο

Για το σιρόπι:

1 φλ. μέλι

1 φλ. ζάχαρη

1 φλ. νερό

1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και το κανελογαρύφαλλο.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 1 ώρα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και πλάθουμε με το χέρι.

Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα, γιατί φουσκώνουν αρκετά.

Ψήνουμε στους 170°C, στις εστίες του φούρνου, για 20 λεπτά.

Βράζουμε για 4 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι, σε μέτρια φωτιά.

Στο μέλωμα, το σιρόπι πρέπει να είναι καυτό και τα μελομακάρονα κρύα.

Ένας κάλος τρόπος για να τα μελώσουμε σωστά είναι να τα βουτήξουμε με τρυπητή κουτάλα στο σιρόπι για λίγο ή να ρίξουμε το καυτό σιρόπι στο ταψί με τα κρύα μελομακάρονα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στρώνουμε μια πιατέλα με καρύδια και βάζουμε επάνω τα μελωμένα μελομακάρονα. Τέλος, πασπαλίζουμε και από πάνω με χοντροτριμμένο καρύδι.

Καλή απόλαυση! 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Λαζάνια με κιμά

Σπετζοφάι παραδοσιακό

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr

Exit mobile version