Συνταγή για σπιτική μαγιονέζα
- 3 ΙΟΥΛ 2018
Μαγιονέζα γευστική και πλούσια, χωρίς αυγά; Γίνεται. Ακολούθησε τα βήματα της συνταγής του Cookpad.gr και καλή απόλαυση.
Υλικά
1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
1 φλ. ηλιέλαιο (θα το προσθέσουμε στο μείγμα σε 3 δόσεις)
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. ξίδι
Οδηγίες
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε για 1′ σε δυνατή ταχύτητα με το 1/3 της ποσότητας του λαδιού.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σιγά-σιγά το μείγμα αρχίζει να πήζει καθώς ενσωματώνεται το λάδι στο μείγμα.
Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό.
Μεταφέρουμε τη μαγιονέζα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και την φυλάμε στο ψυγείο ή σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR
Γαύρος ‘χωριάτικη σαλάτα’ στο φούρνο
Ραβανί απλό, πεντανόστιμο, αφράτο
*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr