Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και μία “πινελιά” σοκολάτα
- 23 ΙΑΝ 2014
Υγιεινά και απόλυτα γευστικά μπισκότα είναι η συνταγή αυτής της εβδομάδας από το Cosmo.gr σε συνεργασία με το Παιδικό Ραδιόφωνο iFeelKid.
Υλικά
– 3 κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
– 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
– 1 κούπα φυστικοβούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– ¾ κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 2 αυγά
– 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για την “πινελιά” σοκολάτας
– 170 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
– 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ξεκινάμε!
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι ολικής αλέσεως με το baking powder και το αλάτι και τα χτυπάμε ελαφρά.
3. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, χτυπάμε το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη βανίλια και τα αυγά και ξαναχτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.
4. Ρίχνουμε μέσα στο μεγάλο μπολ το μίγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ζύμη.
5. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Στη συνέχεια, βάζουμε τα μπαλάκια μέσα σε διαφανή μεμβράνη και τα πιέζουμε μέχρι να πατηκωθούν.
6. Με τον αντίχειρά μας, πιέζουμε το κέντρο των μπισκότων για να κάνουμε χώρο για τη σοκολάτα.
7. Ψήνετε για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν λίγο.
8. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο. Αν χρειαστεί, με ένα κουταλάκι πιέζουμε πάλι λίγο το κέντρο για να κάνουμε λακούβα για τη σοκολάτα.
9. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
10. Για την “πινελιά”, λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήστε τη να κρυώσει μέχρι να «σκληρύνει» λίγο. Τοποθετούμε στις λακούβες των μπισκότων από μία κουταλιά.
11. Αφήστε τα να σταθεροποιηθούν για μία ώρα.
Καλή επιτυχία!