ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για την πιο αφράτη βασιλόπιτα-κέικ

Το Σάββατο είναι μία πολύ καλή ημέρα για να φτιάξεις τη βασιλόπιτα που θα κόψετε στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Συνταγές υπάρχουν πολλές αλλά το κέικ είναι με την εσάνς πορτοκάλι είναι το αγαπημένο μας.

Υλικά

6 αυγά

2½ φλιτζ. ζάχαρη

4½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

150 γρ. κονιάκ

1½ φλιτζ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 

1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού

1 βανίλια

μία πρέζα κανέλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά.

Ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια, την κανέλα, το ξύσμα, το αλάτι, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.

Αδειάζεις το μέιγμα σε αντικολλητικό ταψί.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Βυθίζεις το μαχαίρι στο κέντρο της βασιλόπιτας. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμη.

Μόλις κρυώσει πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.

Μην ξεχάσεις το φλουρί.

Και του χρόνου!

Exit mobile version