Συνταγή για το πιο νόστιμο σπιτικό ποπ κορν
- 26 ΑΠΡ 2017
Ταινία ή σειρά χωρίς ποπ κορν γίνεται; Δε γίνεται βεβαίως, βεβαίως. Αν βαρέθηκες το κλασικό ποπ κορν, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τη συνταγή του σεφ μας, Βασίλη Τζίμα. Ποπ κορν με αλμυρή καραμέλα, καλά άκουσες. Πάρε μολύβι και χαρτί ή μάλλον μπες κατευθείαν στην κουζίνα σου.
Υλικά:
100γρ. καλαμπόκι για ποπ κορν
200γρ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
25γρ. αλατισμένο βούτυρο
½ κ.γ μαγειρική σόδα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο λάδι και το καλαμπόκι και αφήνουμε να σκάσουν τα ποπ κορν, κουνώντας την κατσαρόλα. Αδειάζουμε τα ποπ κορν και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις το μείγμα αρχίζει να γίνεται «χρυσό» ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο και μαγειρεύουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Δεν το ανακατεύουμε, απλά κουνάμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ποπ κορν. Ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού η καραμέλα. Αδειάζουμε το ποπ κορν σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει, το σπάμε σε κομμάτια και το διατηρούμε σε ένα αεροστεγές μπολ.
Καλή απόλαυση!
Βρες περισσότερες συνταγές στο www.tzispot.com