ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για το πιο υγιεινό, σπιτικό φυστικοβούτυρο

Για την θρεπτική και διατροφική αξία του φυστικοβούτυρο σου έχουμε μιλήσει ήδη, οπότε είσαι αδικαιολόγητη αν δεν ξέρεις πως μιλάμε για μια τροφή όχι μόνο γλυκιά και νόστιμη, αλλά και πολύ χρήσιμη. Σου έχω συνταγή πανεύκολη αλλά το θες στο κουτάλι σου, χωρίς συντηρητικά, με μέλι και πάνω απ' όλα μεράκι. 

Υλικά

400 γραμ. φυστίκια αράπικα

1-2 κ.τ.σ. μέλι

30 γραμ. φυστικέλαιο

Αλάτι

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσεις τα φυστίκια, ρίχνεις όλα τα υλικά στο multi και αλέθεις μέχρι να γίνουν ένας τέλειος, λείος πολτός. Αυτό θα γίνει σε δόσεις, αφού το μείγμα θα είναι παχύρρευστο, οπότε για να λιώσει σωστά, θέλει χώρο. Όσο δουλεύει το μίξερ, τόσο πιο πολύ θα γίνεται κρέμα το φυστίκι. Μην το παρακάνεις με το λάδι αν δεις πως δεν λιώνει γρήγορα. Συνέχισε με υπομονή και προσοχή στην ποσότητα του αλατιού. Όταν θα πάρει την υφή και τη γεύση που επιθυμείς, το περνάς σ’ ένα γυάλινο βάζο, το βάζεις στο ψυγείο και το αλείφεις κάθε φορά που το λαχταράς. 

Ok, ιδανικά σε μία φετούλα ψωμί, αλλά όπως νιώθεις!