Συνταγή για το υπέρτατο σάντουιτς με γαλοπούλα που θυμίζει burger
- 1 ΜΑΙ 2017
Φτιάχνεται με το πιο αφράτο ψωμάκι είναι πολύ πιο υγιεινό από οποιοδήποτε άλλο burger έχεις φάει αλλά εξίσου νόστιμο, ακόμα κι αν δεν έχει μπιφτέκι αλλά γαλοπούλα φιλέτο ή σε φέτες. Το φτιάχνεις στο άψε σβήσε και το τρως χωρίς τύψεις.
Συστατικά
Ψωμάκια Kaiser Rolls
Μαγιονέζα
Φέτες ή ψητό στήθος γαλοπούλας
Μαρούλι ή iceberg
Πίκλες
Ντομάτα μαριναρισμένη σε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο
Προαιρετικά: Τυρί κότατζ
Για την σως:
Αβοκάντο
Στραγιστό γιαούρτι
Μαϊντανός
Βασιλικός
Για το μαρινάρισμα της γαλοπούλας:
Σκόρδο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Αν δεν επιλέξεις την πανεύκολη λύση της γαλοπούλας σε φέτες (όσο πιο χοντροκομμένες, τόσο το καλύτερο), μαρινάρεις το φιλέτο γαλοπούλας για μερικές ώρες (ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ, για να είναι πολύ μαλακό) και το ψήνεις στο γκριλ. Φτιάχνεις τη σως και τη βάζεις στο ψυγείο να δέσει. Κόβεις το ψωμάκι, αλείφεις με μαγιονέζα και απλώνεις μαρούλι, γαλοπούλα, τη σως, τις πίκλες και τη ντομάτα. Αν θες να προσθέσεις τυρί, το κάνεις πρίν ή μετά τη γαλοπούλα.
Καλή όρεξη!