ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για τούρτα πραλίνας με φουντούκια και γκοφρέτα και αντίο ζωή

Αν έχεις ιδιαίτερη αδυναμία στην πραλίνα, τα φουντούκια και την γκοφρέτα, τότε δοκίμασε την συνταγή του Cookpad.gr και θα μας θυμηθείς. Η απόλυτη σοκοκόλαση μπροστά στα μάτια σου.

Υλικά

5 αυγά

6 κουταλιές της σούπας άχνη

200 γρ φουντούκια αλεσμένα

2 κουταλιές της σούπας κακάο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ

600 γρ κρύα κρέμα γάλακτος

600 γρ κουβερτούρα

4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού

5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες

200 γρ φουντούκια χοντροκομμένα

1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο με 1-2 κ.σ. νερό (από γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας)

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα, καθώς και τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Βάζουμε το μείγμα σε 26′ ταψί και ψήνουμε για 30′ στους 175° στις αντιστάσεις.

Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε 2 πάτους.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, τη λιωμένη κουβερτούρα, 5-6 κουταλιές φουντούκια χοντροκομμένα (τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.

Βρέχουμε το παντεσπάνι με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο με λίγο νερό, 1-2 κουταλιές από γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.

Βάζουμε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτουμε την τούρτα. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα φουντούκια και έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Λαζάνια με κιμά

Σπετζοφάι παραδοσιακό

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr  

Exit mobile version