ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για τραγανούς πατατοκεφτέδες με τυρί

shutterstock

Η εύκολη και έξυπνη λύση για να αξιοποιήσεις τις πατάτες που έχεις βράσει και δε θέλεις να τις φας έτσι απλά με λάδι και λεμόνι. Η συνταγή της ημέρας είναι πατατοκεφτέδες με τυρί. Plus ένα κόλπο για να γίνουν πολύ τραγανοί στο τηγάνισμα.

Υλικά

9 πατάτες μικρές

120 ml. γάλα

45 ml. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. τσένταρ τριμμένο

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

2 1/2 φλ.τσ. ψίχα ψωμιού

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα

Εκτέλεση

Βράζεις τις πατάτες, αν δεν είναι ήδη βρασμένες.

Βάζεις  το γάλα και 1/2 κ.γ. αλάτι σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνεις το γάλα να ζεσταθεί.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα κλείνεις το μάτι της κουζίνας.

Στραγγίζεις τις πατάτες και τις βάζεις στην ίδια κατσαρόλα.

Τις λιώνεις με ένα πιρούνι και προσθέτεις το γάλα.

Προσθέτεις το λάδι, τη μισή ψίχα, το τυρί, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα αυγά.

Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις καλά.

Βάζεις την υπόλοιπη ψίχα σε ένα μπολ με λίγη πάπρικα και λίγο τριμμένο τυρί.

Φτιάχνεις μπαλάκια με το μείγμα και τα βουτάς στην ψίχα.

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι και μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Exit mobile version