ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Πεντανόστιμο χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι. Μία συνταγή από το Cookpad.gr. Λίγες λεπτομέρειες για τη συνταγή:

– Προσοχή στο αλάτι που θα προσθέσεις στη συνταγή γιατί αν το χταπόδι είναι φρέσκο μπορεί να χρειαστεί να ρίξεις λίγο αλάτι ή και καθόλου

– Εάν θέλεις να μειώσεις το χρόνο μαγειρέματος μπορείς να βράσεις το χταπόδι στη χύτρα για 15-20 λεπτά

– Μην ξεχάσεις όταν αφαιρέσεις το φαγητό από τη φωτιά να έχει αρκετό ζουμάκι για να μην λασπώσει το μακαρονάκι. 

Υλικά

1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα κρασί

1 ξυλάκι κανέλας

1 πρέζα γαρίφαλο

5-6 κόκκους μπαχάρι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γρ. μακαρονάκι κοφτό

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι. Το πλένουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι (το οποίο ή το ψιλοκόβουμε ή το τρίβουμε στον τρίφτη) και το αφήνουμε να μαραθεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και ελαφρώς να κοκκινίσει.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το ξύλο κανέλας, τους κόκκους μπαχάρι και το γαρίφαλο ανακατεύοντας για να βγάλουν το άρωμά τους.

Προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε τρίβοντας τη βάση της κατσαρόλας, έτσι ώστε να πάρουμε όλη αυτή τη νοστιμιά που μπορεί να έχει κολλήσει στη βάση της.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε αρκετό νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά μας.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι

Μόλις δούμε ότι το χταπόδι μας έχει μαλακώσει προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό για να βράσει το μακαρονάκι.

Σε αυτό το σημείο αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας αρκετές φορές μέχρι να βράσει το μακαρονάκι.

Όταν αφαιρέσουμε το φαγητό από τη φωτιά θα πρέπει να μην είναι τελείως στεγνό αλλά να έχει λίγο ζουμάκι για να μην λασπώσει.

Το φαγητό είναι έτοιμο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Λαζάνια με κιμά

Σπετζοφάι παραδοσιακό

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr

Exit mobile version