ΕΞΟΔΟΣ

Τα 2 νέα fine dining εστιατόρια γνωστών σεφ είναι γεγονός. Σαν βγεις στον πηγαιμό για Σαντορίνη και Αντίπαρο

Αν βρεθείς φέτος στην Αντίπαρο ή τη Σαντορίνη, κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και πέρνα μία βόλτα από τα νέα εστιατόρια που υμνούν το fine dining.

Οι διακοπές πρέπει να έχουν από όλα. Και βουτιές σε γαλάζια νερά, και ύπνο και διάβασμα στην παραλία και βόλτες στο νησί. Κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει να υπάρχει ποικιλία και στις γευστικές επιλογές. Ναι, θα φας το σουβλάκι και τη σωστή νησιώτικη κρέπα, αλλά θα χαρίσεις στον ουρανίσκο σου και πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Έτοιμη για fine dining;

Vezené στο Cavo Tagoo Santorini

Η fine comfort εκδοχή του ελληνικού open fire grill στο «Vezené Santorini», σε έναν φανταστικό χώρο-υπερπαραγωγή που μοιάζει με κρουαζιερόπλοιο πάνω απ το ηφαίστειο, συνδυάζει την καλοκαιρινή χαλαρότητα της  παρέας στα dinner party, αλλά και χαρά, fun, κοσμοπολίτικη ενέργεια, κοκτέιλ και μουσικές στα αναλογικά deck  από την ομάδα του «Birdman» με μετακλήσεις dj από Λονδίνο και Παρίσι. Η δράση ξεκινάει από τις 6.00 το απόγευμα περιμένοντας το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στην καλντέρα δίπλα στην πισίνα, με ποτά και ελληνικά crudo, και συνεχίζεται  μέχρι αργά το βράδυ. 

Ραφινάτο  σέρβις σε χειροποίητα κεραμικά πιάτα που έφτιαξαν ειδικά για το εστιατόριο  οι καλλιτέχνες κεραμίστες με τους οποίους συνεργάζεται ο Άρης Βεζενές, ενώ οι τελικές πινελιές του σερβιρίσματος του φαγητού μπαίνουν από τους σερβιτόρους δίπλα στο τραπέζι. Η κάβα του δε, είναι γεμάτη με έξυπνα ποιοτικές ετικέτες κρασιού. Καθώς όλο το φαγητό στο Cavo Tagoo Santorini, από το πρωινό μέχρι το lunch και το room service, το φροντίζει το «Vezené», το ρεπερτόριο του είναι γεμάτο comfort νοστιμιές, και φυσικά με το καλύτερο ίσως burger του νησιού.

Beach House Antiparos

Μόλις ξεκίνησε μία σπουδαία γαστρονομική συνεργασία μεταξύ των σεφ (που έχουν 2 αστέρια Michelin) Γεωργιάννα Χιλιαδάκη , Νίκο Ρούσσο και Περικλή Κοσκινά. Ενώνουν τις δυνάμεις τους και μάς υποδέχονται στην χαλαρή και κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα της Αντιπάρου, δημιουργώντας έναν νέο γαστρονομικό προορισμό. Καθημερινό comfort food που αποτελείται από τα καλύτερα ντόπια εποχιακά υλικά.