ΦΑΓΗΤΟ

Τα 4 μυστικά για να κάνεις τις πιο νόστιμες και ζουμερές γαρίδες

Unsplash

Το τραπέζι της Σαρακοστής δεν γίνεται να μην έχει γαρίδες. Κι επειδή ακριβώς δεν γίνεται πρέπει να ξέρεις τα βασικά κόλπα για να τις κάνεις ζουμερές και νόστιμες.

Είτε στη γαριδομακαρονάδα, είτε σε σαγανάκι, σε σαλάτα, σε μυδοπίλαφο, ακόμα και σκέτες, οι γαρίδες είναι ένα πολύ γευστικό θαλασσινό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Θέλουν όμως ιδιαίτερη προσοχή στο μαγείρεμά τους, αφού είναι πολύ εύκολο «να σου ξεφύγουν» και να γίνουν σκλήρες.

Εκτός από γεύση, οι γαρίδες είναι και πολύ υγιεινές, αφού περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας, όπως το ιώδιο. Παράλληλα είναι και φτωχές σε θερμιδική αξία, αφού μία μερίδα 85 γραμμαρίων, έχει μόλις 84 θερμίδες, ενώ μας παρέχει 18γραμμάρια πρωτεΐνης. Μιλάμε για διατροφικό θησαυρό. Για να τις φας όμως, θα πρέπει να μπορείς και να τις μαγειρέψεις σωστά.

Τα 4 μυστικά για το μαγείρεμα της γαρίδας

Σε προλάβαμε πριν τις ρίξεις στον φούρνο, την κατσαρόλα, ή τη σχάρα. Οι γαρίδες είναι ένα ευαίσθητο υλικό για αυτό και το μαγείρεμά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6-7 λεπτά.

Αν ξεχαστείς, το πιο πιθανό είναι οι γαρίδες να είναι σκληρές και να μην μπορούν καν να καθαριστούν. Είτε βραστές, είτε αχνιστές, είτε σοτέ στο τηγάνι σε λάδι ο χρόνος είναι πάνω κάτω ο ίδιος.

Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμες, άνοιξε μία στη μέση και δες το χρώμα της. Αν η σάρκα της είναι λευκή τότε είναι ζουμερή και έτοιμη.

Για έξτρα άρωμα μπορείς να τις καθαρίσεις και να τις μαρινάρεις για 15 λεπτά σε ούζο ή λαδολέμονο με σκόρδο πριν τις μαγειρέψεις.

Αν σκέφτεσαι να τις κάνεις βραστές θα πρέπει να περιμένεις να βράσει το νερό και μετά να τις ρίξεις μέσα. Μόλις το χρώμα τους γίνει πορτοκαλί, τις σουρώνεις και τις σερβίρεις με λάδι, ρίγανη και λεμόνι.

Exit mobile version