TIPS

Τα 6 πιο βρώμικα πράγματα στο σπίτι σου (και πώς να τα καθαρίσεις)

Pexels

Μπορεί να είσαι φανατική με τις δουλειές του σπιτιού και εξαιρετικά σχολαστική, μια άλλη Μόνικα Γκέλερ σα να λέμε, αλλά ακόμα και τότε ίσως υπάρχουν πράγματα που δεν καθαρίζεις πολύ καλά. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις τα πιο βρώμικα αντικείμενα που έχεις στο σπίτι σου.

Ακόμα κι αν είσαι απ’ αυτές που ξεσκονίζουν «όσα βλέπει η πεθερά», τότε είναι που χρειάζεσαι ακόμα περισσότερο τα tips για το πώς να καθαρίσεις τα πιο βρώμικα αντικείμενα που (δεν ήξερες ότι) υπάρχουν στο σπίτι σου.

Θήκη  για οδοντόβουρτσες

Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό το ποτηράκι μπορεί να φιλοξενεί αρκετά μικρόβια, όπως ο σταφυλόκοκκος και η μούχλα. Ευτυχώς το μόνο που χρειάζεται είναι να την πλένεις με ζεστό νερό και σαπούνι δυο φορές την εβδομάδα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις τα μικρόβια.

Χαλάκι μπάνιου

Τα χαλάκια του μπάνιου βρίσκονται υγρά στο πάτωμα και στεγνώνουν αργά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρέχοντας το τέλειο σκοτεινό, υγρό περιβάλλον για τα βακτήρια και τη μούχλα. Ένας εύκολος τρόπος για να κρατήσεις το χαλάκι μπάνιου σου καθαρό, είναι να το κρεμάσεις στο ντους μετά από κάθε χρήση και να το αφήσεις να στεγνώσει τελείως. Μπορείς επίσης να πασπαλίσεις μαγειρική σόδα στο χαλί, να το αφήνεις για 30 λεπτά, και στη συνέχεια να το σκουπίσεις με την ηλεκτρική σκούπα.

Νιπτήρας

Ο νιπτήρας της κουζίνας αποτελεί κατοικία για περισσότερα βακτήρια απ’ ότι μια μέση τουαλέτα. Πετάς φαγητά, αφήνεις βρώμικα πιάτα, ξεπλένεις ωμά κοτόπουλα, δεν το λες και παράλογο. Για να μείνεις ήσυχη, χρειάζεσαι χυμό λεμονιού και λευκό αποσταγμένο ξίδι. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, βούτα μια παλιά οδοντόβουρτσα στο υγρό αυτό, τρίψε τον νιπτήρα και μετά ξέπλυνέ το με άφθονο νερό.

Χερούλι ψυγείου

Το να πετάς το χαλασμένο φαγητό από το ψυγείο σου είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς και την πόρτα και το χερούλι. Μπορεί να φιλοξενήσει μούχλα, η οποία και έχει την τάση να εξαπλώνεται πιθανότατα κάθε φορά που θα ανοίγεις την πόρτα. Καθάρισε το χερούλι μια φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα αποτελούμενο από ένα μέρος ξίδι κι ένα μέρος νερό. Ψέκασε το σε όλη την έκτασή του, άφησέ το για πέντε λεπτά και στη συνέχεια σκούπισέ το με ένα καθαρό πανί.

Χαλάκι εισόδου

Μπορεί τα παπούτσια σου να είναι καθαρά, αλλά σκέψου τι γίνεται με όλη αυτή τη βρωμιά που σκουπίζεται κάθε μέρα στο χαλάκι της εισόδου, όταν επιστρέφεις σπίτι. Αν δεν αφήσεις τα παπούτσια σου έξω, μεταφέρεις μέσα στο σπίτι όλα αυτά τα μικρόβια. Πριν καθαρίσεις το χαλάκι, τίναξέ το σε κάποιον εξωτερικό χώρο. Πέρνα το με την ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια ρίξε μαγειρική σόδα. Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις και το μέρος μπροστά από την πόρτα που τοποθετείς το χαλάκι.

Κινητό τηλέφωνο

Ακουμπάει στο εσωτερικό της τσάντας σου, στα άπλυτα χέρια σου, στο πάτωμα όταν σου πέφτει και μετά στο πρόσωπό σου. Αηδία. Σ’ ένα κινητό μπορεί να βρεθούν βακτήρια, όπως ο σταφυλόκοκκος και η σαλμονέλα και χάρη στις νέες θήκες, πλέον έχουν και πολλές μικρές πλαστικές ρωγμές ώστε να φιλοξενηθούν τα μικρόβια και να αναπτυχθούν. Χρησιμοποίησε οδοντογλυφίδες για να καθαρίσεις τις λεπτές γραμμές και μαντηλάκια αντισηπτικά για την οθόνη και την υπόλοιπη συσκευή, καθημερινά.