ΓΛΥΚΑ

Τα 7 καλύτερα πανετόνε και πού θα τα βρεις στην πόλη

iStock

Είτε θέλεις να το πας ως κέρασμα στα γιορτινά τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είτε θέλεις να το απολαύσεις μαζί με μία αχνιστή κούπα καφέ (ή ακόμη καλύτερα ένα ποτήρι σαμπάνιας), το πανετόνε (panettone) σε κάθε περίπτωση δημιουργεί την ίδια γλυκιά προσμονή.

Είναι το άρωμα που φτάνει στη μύτη σου μόλις ανοίξεις προσεκτικά την όμορφη συσκευασία που το συνοδεύει (σαν να ανοίγεις ένα λαχταριστό δώρο) και η αφράτη μορφή του που οφείλεται στην απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία παρασκευής του. Το ζυμάρι της αυθεντικής ιταλικής συνταγής θέλει χρόνο ώστε να ωριμάσει και να αναδειχθούν όλα τα πανετόνε αρώματα. Ψήνεται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία ενώ το χαρακτηριστικό του σχήμα οφείλεται στην εξής διαδικασία: Αναποδογυρίζεται για να κρυώσει ώστε να μην ξεφουσκώσει. Αυτό το αφράτο κέικ των Ιταλών πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια και στα δικά μας γιορτινά τραπέζια. Λογικό κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί και οι παρακάτω 7 all time classic στάσεις αξίζουν μια επίσκεψη για να το προμηθευτείς φέτος τις γιορτές.

Τα καλύτερα πανετόνε και πού θα τα βρεις στην πόλη

Selekos Conceptual Desserts

Με τη δική του ξεχωριστή συνταγή και το δικό του ζυμάρι, ο Αντώνης Σελέκος φτιάχνει panettone όλο τον χρόνο. Πέρνα μια βόλτα από το Παγκράτι όπου βρίσκεται το Antonis Selekos Conceptual για να διαλέξεις ανάμεσα σε 3 γεύσεις: Signature με σταφίδες, cranberries, χειροποίητο confit από πορτοκάλι & λεμόνι, σοκολάτα bitter, Pistachio με φιστίκι Αιγίνης και επικάλυψη πάστας φιστικού, Total Hazelnut με σοκολάτα gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, αλμυρή καραμέλα και ανθό αλατιού.

Εριφύλης 2, Αθήνα

PAUL

Φέτος τα Χριστούγεννα τα αυθεντικά panettone αποκτούν γαλλική φινέτσα στους γαλλικούς φούρνους PAUL. Τα αγαπημένα αυτά γλυκίσματα επιστρέφουν για άλλη μία χρονιά στο γιορτινό τραπέζι φτιαγμένα από τους αρτοποιούς με τα πιο αγνά υλικά και την απαράμιλλη γαλλική τεχνογνωσία. Η αφράτη ζύμη τους έρχεται σε τέλεια ισορροπία με τα αποξηραμένα φρούτα, δημιουργώντας μία γεύση που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε
στιγμή της ημέρας από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα

Panettone by Paloglou

Premium υλικά και το ασίγαστο μεράκι του δημιουργού τους, δημιουργούν ένα φίνο panettone που θα βρεις στα ζαχαροπλαστεία Παλόγλου. Με πορτοκάλι και σταφίδες ή με σοκολάτα.

 

Πανετόνε στο La Mole

Στο ζαχαροπλαστείο La Mole, εκτός από εκπληκτικά cannoli, θα βρεις πανετόνε αργής ωρίμανσης που φτιάχνει ο Marco Mure όλο τον χρόνο. Στην κλασική παραδοσιακή γεύση με σταφίδες, πορτοκάλι και κίτρο, με σοκολάτα ή με τον συνδυασμό σοκολάτα – πορτοκάλι.

Δημοκρατίας 3, Πεύκη

Mito 21

Ο Μιχάλης Τυράκης εμπνέεται από την γαστρονομική κουλτούρα της Ιταλίας και δημιουργεί με υψηλή τεχνογνωσία ένα αυθεντικό, χειροποίητο πανετόνε με καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες. Για το Panettone MiTo’21 χρειάζονται 72 ώρες παρασκευής καθώς ωριμάζει σε διαφορετικές φάσεις. Όλα ξεκινούν από ένα ζωντανό πολυετές προζύμι το οποίο χαρίζει την χαρακτηριστική μαλακή υφή αλλά και το πλούσιο άρωμα.

Στη σειρά των MiTo’21 θα βρεις το κλασικό Milano Alto, το Panettone al Cioccolato με κύβους μαύρης σοκολάτας, νότες πορτοκαλιού και βανίλιας Μαδαγασκάρης αλλά και το Panettone Viennese που εμπνέεται από τη διάσημη βιενέζικη τούρτα Sacher Torte και αποτελείται από έναν συνδυασμό μαύρης σοκολάτας και βερίκοκου.

GB Corner

Στο GB Corner βρίσκεις και φέτος το χειροποίητο πανετόνε του Pastry Chef Αλέξανδρου Κούφα. Με φυσικό προζύμι και υλικά υψηλής ποιότητας όπως πάστα φουντουκιού, ξύσμα εσπεριδοειδών, σοκολάτα gianduja, κάστανα γλασέ και μια διακριτική νότα ουίσκι.

GB CORNER GIFTS & FLAVORS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ

Le Greche

Στο Le Greche θα βρεις το διάσημο πανετόνε της οικογένειας Fiasconaro η οποία για τα 70 χρόνια της γιορτάζει με το κλασικό πανετόνε χωρίς γλάσο, με καραμελωμένες φλούδες πορτοκάλι και σταφίδα σουλτανίνα αρωματισμένη με γλυκό κρασί Malvasia.

Exit mobile version