Τα 7 wine bars της Αθήνας που λάτρεψαν οι Financial Times
- 6 ΔΕΚ 2024
Η Νέα Αθήνα σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Financial Times έχει 7 wine bars γύρω από την Ακρόπολη και φτιάχνουν την πιο cool σκηνή κρασιού στην Ευρώπη (εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς, αναρωτιούνται αν όντως έχει η Αθήνα την πιο κουλ οινική φάση). Η ελληνική πρωτεύουσα τους μοιάζει χαοτική, μπερδεμένη και μαγική. Επιβεβαιώνω.
Τα 7 wine bars του κέντρου
Aπό το Επτά Μάρτυρες (που έχει βάλει το χεράκι του και ο Romain Gavras και μόνο εκεί θα δοκιμάσετε το Fùa, το κρασί που βγάζει η ομάδα του Loggia, το σιφνιό βιολογικό ασύρτικο, που φτιάχνουν σε συνεργασία με το οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου) στον Νέο Κόσμο, μέχρι το Materia Prima στο Παγκράτι, το Gamay και το Τανίνη Αγάπη μου, που βρίσκονται στα πρώην εναλλακτικά/ νυν ιδανικά για φασαιοπεσίματα Εξάρχεια. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες, τους σομελιέ και τους παραγωγούς είναι πλέον φίλοι και συνεργάτες. Όπως γράφουν οι Financial Times «ο Thomas Brengou, ο Rafael Wallon-Brownstone και ο συνιδρυτής και σεφ Σταύρος Χρυσαφίδης έχουν το δικαιωματικά δημοφιλές Wine is Fine, το wine bar στη γωνία της οδού Βίσσης που μεταφέρει κάποιον στο Marais». Το Kennedy είναι το wine bar για ψαγμένα γαλλικά κρασιά.
Ο Chris Kontos είναι φωτογράφος, ο ιδρυτής/ εμπνευστής του περιοδικού Kennedy Magazine, ενός εξαμηνιαίου περιοδικού που πωλείται από το Τόκιο στη Νέα Υόρκη, είναι DJ και ιδιοκτήτης του Kennedy Vins, ενός λιλιπούτειου wine bar (και listening bar) στο κέντρο της πόλης με γαλλικές ετικέτες που δύσκολα θα βρεις κάπου αλλού. Οι Financial Times φυσικά και κάνουν αναφορά και στο Heteroclito, το πρώτο wine bar που εμφανίστηκε στην Αθήνα φιλοξενώντας φυσικά κρασιά πριν από 13 χρόνια. Και όλοι έχουμε βγει ένα τουλάχιστον ραντεβού εκεί. Και έγραψαν και για το Oinoscent, το wine bar που μάς έμαθε τη Βουλής. Και τα ελληνικά ασύρτικα.
Το ρεπορτάζ συστήνει στους αναγνώστες και τον Νικόλαο Συμεωνίδη, τον άνθρωπο πίσω από τον λογαριασμό @habiba.wine στο Instagram που φτιάχνει το δικό του κρασί με την ετικέτα Hotline 33744812190, διοργανώνει πάρτι σε όλη την Αθήνα με κυρίως γερμανικά φυσικά κρασιά. Τον επόμενο χρόνο θα ανοίξει ένα κατάστημα με μπουκάλια στην Αθήνα με το όνομα Hotline. Σκοπεύει επίσης να ξεκινήσει μια διεθνή έκθεση κρασιού με άλλους ιδιοκτήτες μπαρ.