TIPS

Τα λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις γλυκά

Όσοι λένε ότι η ζαχαροπλαστική είναι επιστήμη και ότι πρέπει να τηρείς κατά γράμμα τη συνταγή έχουν απόλυτο δίκαιο και δεν το παίζουν ξερόλες. Όπως και να το κάνουμε, αν θέλεις να πετύχει το κέικ και τα μπισκότα που έχεις δει στο food blog που ακολουθείς πρέπει να κάνεις ακριβώς ό,τι διαβάζεις.

Κάποια πράγματα όμως είναι λογικό να μην τα γνωρίζεις, ειδικά αν ασχολείσαι τελείως ερασιτεχνικά με το άθλημα, οπότε είναι αναμενόμενο να κάνεις κάποια από τα παρακάτω λάθη.

1. Αγοράζεις ακριβό πλάστη όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μπουκάλι από κρασί

2. Σπαταλάς χρόνο για να σπάσεις με το χέρι τα κομματάκια που κάνει η ζάχαρη αντί να τη βάλεις για λίγο στο μικροκυμάτων

3. Δεν χρησιμοποιείς άλλα λάδια, εκτός του βουτύρου και του φυτικού (το αβοκάντο κάνει εξαιρετικά γλυκά)

4. Βάζεις τα μπισκότα σου σε τάπερ και ξεραίνονται (απόφυγέ το βάζοντας μια φέτα ψωμί ή μήλο μέσα)

5. Γεμίζεις το κορνέ κάνοντας ακροβατικά αντί να το τοποθετήσεις σε ένα ποτήρι

6. Χρησιμοποιείς φυτικό λάδι για το κέικ σου (εκτός αν θέλεις να φτιάξεις ένα πολύ ελαφρύ κέικ, τότε οκ!)

7. Λιώνεις το βούτυρο στο μικροκυμάτων χωρίς να τοποθετείς ποτήρι πάνω του

8. Δεν κοσκινίζεις το αλεύρι (για αυτό δεν γίνονται αφράτα τα κέικ)

9. Επαναχρησιμοποιείς τα χαρτάκια για τα muffin (μπορείς απλά να κόψεις σε τετράγωνο χαρτί ψησίματος)

10. Χρησιμοποιείς απευθείας από το ψυγείο τα λεμόνια (ενώ ζεστά βγάζουν περισσότερο χυμό)

11. Περιμένεις αρκετή ώρα για να κρυώσουν τα μπισκότα σου (μπορείς να χτυπήσεις μια φορά το ταψί πάνω στον πάγκο, έτσι θα επιταχύνεις τη διαδικασία και τα μπισκότα θα γίνουν πιο τραγανά)

12. Δεν παγώνεις τη ζύμη πριν ψήσεις τα μπισκότα

13. Δεν χτυπάς τη σαντιγί σε γυάλινο βάζο (αλλά σε πλαστικό μπολ και ξοδεύεις πολύ περισσότερο χρόνο)

Exit mobile version