Τα μόνα βιβλία με συνταγές που χρειάζεσαι για να μαγειρέψεις στο ρεβεγιόν
- 22 ΔΕΚ 2022
Έμεινες στην πόλη και ετοιμάζεσαι για ρεβεγιόν στο σπίτι σου; Ίσως έκανες την καλύτερη επιλογή. Το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στη θαλπωρή του σπιτιού σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα να γεμίζουν με τη θετική τους ενέργεια το σαλόνι σου, είναι αυτό που θα σε γεμίζει με αγάπη και αναμνήσεις όλο τον χρόνο. Δεν λέω, καλά και τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία, αλλά πόσες πιθανότητες δίνεις να φύγεις πραγματικά χορτάτος, αλλά και σκασμένος στα γέλια από αυτά; Στο «σπιτικό» ρεβεγιόν σου σίγουρα θα ευχαριστηθείς το φαγητό και την παρέα. Μιλώντας για φαγητό, ξέρεις τι χρειάζεσαι για το ρεβεγιόν; Βιβλία με συνταγές για να σε εμπνεύσουν για τα πιάτα που θα μαγειρέψεις. Ναι, η απάντηση σε κάθε ερώτηση μπορεί να είναι τα βιβλία.
Τα βιβλία που θα δεις σε αυτή τη λίστα, περιλαμβάνουν συνταγές για όλα τα γούστα. Συνταγές παραδοσιακές και εορταστικές, φαγητά για τους vegan καλεσμένους σου, επιλογές για όσους λατρεύουν την pop κουλτούρα, γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και τα απαραίτητα γλυκά του ρεβεγιόν. Αυτά είναι τα μόνα βιβλία με συνταγές που χρειάζεσαι για να μαγειρέψεις στο ρεβεγιόν. Διάλεξε συνταγή, σήκωσε τα μανίκια και μπες στην κουζίνα.
Τα βιβλία με συνταγές που χρειάζεσαι για να μαγειρέψεις για το ρεβεγιόν
Δε Κουκμπουκ κιτ
Στη συλλεκτική πολυτελή κασετίνα Δε Κουκμπουκ Κιτ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, θα βρεις το βιβλίο Δε Κουκμπουκ της Madame Ginger και την υφασμάτινη τσάντα Gingeraki. Το βιβλίο έρχεται σε πρωτότυπο χάρτινο κουτί από 100% ανακυκλώσιμο υλικό και μέσα του θα βρεις 61 συνταγές για κάθε γούστο.
Τις συνταγές αυτού του βιβλίου θα τις μαγειρέψεις εσύ που αποφεύγεις το κρέας αλλά και εσύ που είσαι κρεατοφάγος αλλά κάποιες μέρες την εβδομάδα προτιμάς ένα νόστιμο πιάτο με όσπρια. Θα τις μαγειρέψεις εσύ που είσαι vegan ή εσύ που θες να μαγειρέψεις για τους vegan φίλους σου. Συνταγές για όσους φτιάχνουν τα κέικ τους με βούτυρο και γάλα, για εκείνους που προτιμούν το λάδι και το γάλα αμυγδάλου. Συνταγές για τη μαμά που νηστεύει, τον μπαμπά που προσέχει, τον φοιτητή που πρέπει να θρέψει σώμα και νου εύκολα και οικονομικά, τον άνθρωπο του σήμερα που τρέχει όλη μέρα να προλάβει και έχει μόλις μισή ώρα στη διάθεσή του να φτιάξει ένα νόστιμο πιάτο φαγητό.
61 λαχταριστές συνταγές που εμπνεύστηκαν με γνώμονα τη νοστιμιά, την ευκολία στην παρασκευή και την θρεπτική τους αξία, συνταγές που δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά, αγαπήθηκαν από όλους μας και πιστεύω ότι θα αγαπηθούν κι από όλους όσους μπουν στην κουζίνα και τις μαγειρέψουν.
Η δική μου Ελληνική Κουζίνα
Ο Άκης Πετρετζίκης υπογράφει το βιβλίο μαγειρικής Η δική μου Ελληνική Κουζίνα, τον «απόλυτο οδηγό γεύσης για όλη την οικογένεια», όπως γράφει ο ίδιος στο οπισθόφυλλό του.
Πάνω από 260 συνταγές από την ελληνική, παραδοσιακή, «μαμαδίστικη» κουζίνα συνθέτουν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία μαγειρικής, το οποίο έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα «Τι να μαγειρέψω σήμερα;» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
My Greek Vegan Food
Στο ρεβεγιόν μπορεί να έχεις καλεσμένους vegan ή μπορεί κι εσύ η ίδια να είσαι vegan. Πάντα χρειάζεται και μία επιλογή την οποία μπορούν να φάνε όλοι είτε τρώνε είτε όχι κρέας και προϊόντα ζωικής προέλευσης. Ευτυχώς για σένα η Εύα Μονοχάρη δημιούργησε το βιβλίο μαγειρικής My Greek Vegan Food, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.
Είναι ένα βιβλίο που μας ξεναγεί στην «πράσινη» πλευρά της ελληνικής κουζίνας, μέσα από μια πληθώρα παραδοσιακών και μοντέρνων vegan συνταγών με την υπογραφή της Εύας Μοναχάρη. Φιλοδοξεί να συστήσει στο ευρύ κοινό, στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό την ελληνική κουζίνα ως την κατεξοχήν vegan διατροφική επιλογή.
Γιατί η Ελλάδα ήταν vegan, αιώνες πριν εφευρεθεί ο όρος. Η ελληνική μαγειρική παράδοση είναι γεμάτη λαχταριστά πιάτα που δεν περιέχουν καμία ζωική ουσία, είναι φιλικά προς τον πλανήτη και ανταποκρίνονται απολύτως στη νέα παγκόσμια διατροφική τάση.
Το βιβλίο περιέχει 65 αγαπημένες συνταγές που λαχταρά ο καθένας να μαγειρέψει στην καθημερινότητά του.
Μαγειρεύω εποχές
Η Γωγώ Παπαδιονυσίου, ή MamaTsita όπως είναι γνωστή ως επιτυχημένη food blogger και τηλεοπτική μαγείρισσα, μας ανοίγει την κουζίνα της και μας μαγειρεύει υπέροχες συνταγές με φρέσκα εποχιακά υλικά, μας αποκαλύπτει μικρά πρακτικά μυστικά και μας δίνει ιδέες για εύκολες και νόστιμες λύσεις για το καθημερινό τραπέζι.
Στις σελίδες του βιβλίου Μαγειρεύω εποχές, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, παράλληλα με τις συνταγές η MamaTsita μας διηγείται ιστορίες από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια που την ενέπνευσαν και την οδήγησαν στην κουζίνα αφού, όπως και να το κάνουμε, η μαγειρική είναι υπόθεση καρδιάς.
Friends: Η τηλεοπτική σειρά – Οι αυθεντικές συνταγές
Friends: Η τηλεοπτική σειρά - Οι αυθεντικές συνταγές
Αγαπάς τη σειρά φαινόμενο τα Φιλαράκια; Τη λατρεύουν οι φίλοι σου; Καιρός να κάνετε ένα ρεβεγιόν ακριβώς όπως θα το έκανε και η Monica Geller.
Ένα υπέροχο βιβλίο με τις πιο εμβληματικές και αγαπημένες συνταγές της λατρεμένης παρέας. Ένα ξεχωριστό βιβλίο που διεκδικεί επάξια την απολαυστική παρουσία του στην καθημερινότητα όλων όσοι είμαστε φανατικοί της σειράς.
Με αναφορές στις καλύτερες στιγμές της διάσημης συντροφιάς και στα πιο αγαπημένα επεισόδια, ανακαλύπτουμε περισσότερες από 100 συνταγές από όλο τον κόσμο που πρωταγωνιστούν στη νεοϋρκέζικη καθημερινότητα των έξι αγαπημένων φίλων.
Λαχταριστά ορεκτικά, street food, finger food, υπέροχα κυρίως πιάτα, γιορτινά μενού, συνταγές για χορτοφάγους, γλυκά και υπέροχα κοκτέιλ. Οι αυθεντικές συνταγές της σειράς είναι εδώ για να μας κάνουν να νιώσουμε με τον πιο απολαυστικό και δημιουργικό τρόπο πιο κοντά από ποτέ στα αγαπημένα μας Φιλαράκια.
Ταξίδι στη γεύση
Ο Τόνυ Καβαλιέρος κάνει ένα Ταξίδι στη Γεύση παρουσιάζοντάς μας 117 συνταγές από 22 χώρες του κόσμου. Αυτό που θέλησε ο Τόνυ Καβαλιέρος να κάνει, είναι να γράψει ένα βιβλίο για όλους τους ερωτευμένους με τη μαγειρική. Επέλεξε προσεκτικά τα υλικά κάθε συνταγής ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα σε όλους, και φρόντισε ώστε η περιγραφή της εκτέλεσης και οι φωτογραφίες που τη συνοδεύουν να βοηθήσουν ώστε η μαγειρική να γίνει με ηρεμία, αφοσίωση κι αγάπη.
Ο συγγραφέας σου δείχνει πώς να πάρεις μερικά προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και να τους δώσεις ζωή, σχήμα, άρωμα. Θα σου δείξει πώς να μαγειρέψεις ήρεμα, πώς να «πάρεις τον χρόνο σου» χωρίς να βιάζεσαι, γιατί η καλή γεύση θέλει “slow cooking” και όχι βιασύνη όπως ακριβώς και κάθε ταξίδι.
Χριστούγεννα στο σπίτι
Τον απόλυτο μαγειρικό βοηθό για το ρεβεγιόν, έχει γράψει η Άννα Μαρία Μπαρού και το βιβλίο της Χριστούγεννα στο σπίτι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.
Στο βιβλίο αυτό θα βρεις έξι ολοκληρωµένα µενού µε απλά καθηµερινά υλικά που χρησιµοποιούνται µε δηµιουργικό τρόπο και εξασφαλίζουν εντυπωσιακό αποτέλεσµα, για έξι διαφορετικά καλέσµατα κατά την περίοδο των γιορτών και όχι µόνο… Επίσης, θα βρεις συνταγές για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που μπορείς να φτιάξεις είτε μόνη σου είτε με τα παιδιά σου στην κουζίνα.
Συνταγές για κόρες ακαμάτρες
Το ρεβεγιόν είναι μόνο η πρόφαση για να αποκτήσεις το βιβλίο με τις συνταγές που έγραψε η αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη. Το βιβλίο Συνταγές για κόρες ακαμάτρες, που προδίδει τον χιούμορ και την ευφυΐα της δημοσιογράφου ήδη από τον τίτλο του, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αστάρτη.
Στο οπισθόφυλλο διαβάζεις: «Από μικρή, είχα ένα άλυτο πρόβλημα με την τέχνη.Δοκίμασα με τη ζωγραφική, αλλά δυστυχώς, είχα πάνω μου την κατάρα του Ντα Βίντσι. Ποιήτρια φοβήθηκα να γίνω (μη με πει λαπά ο Κούβελας…). Το Μόντελινγκ ήταν πολύ βρόμικο κύκλωμα για μένα. Αϊζενστάιν βαριόμουν να γίνω (κοτζάμ γυναίκα, να κάθομαι να κουτρουβαλάω καρότσια…). Έτσι, το έριξα στη Λαϊκή Τέχνη. Γιατί η Μαγειρική, όχι μόνο είναι Τέχνη, αλλά Τέχνη με χρηστική αξία. Η μόνη που καταναλίσκεται και αφομοιούται αμέσως. Έτσι, γύρισα όλον τον κόσμο, σε αναλογία, ένα μουσείο Γκόγια προς πέντε ρεστοράν. Ό,τι μάζεψα, μοσχαρίσιες Μόνες Λίζες, ό,τι έφτιαξα, όλες οι γαριδένιες Ινφάντες μου, είναι εδώ μέσα». Και μαγεύεσαι.
Say Cake
Μιλώντας για γλυκά, αυτά έχουν ξεχωριστή θέση στο ρεβεγιόν και σε κάθε γιορτή στο σπίτι μας. Η Έλενα Τσαβαλιά έχει δημιουργήσει το δικό της βιβλίο με συνταγές ζαχαροπλαστικής που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.
Στο Say Cake θα βρεις 52 συνταγές για κέικ και γλυκά που θα φτιάχνεις όλο τον χρόνο. Ένα κομμάτι κέικ είναι η χαρά της προσφοράς γι’ αυτόν που το μοιράζεται, η χαρά της ζεστασιάς (ή γλυκύτητας) γι’ αυτόν που το προσφέρει και η χαρά της απόλαυσης γι’ αυτόν που το γεύεται. Ένα κομμάτι κέικ είναι ένα υπέροχο χαμόγελο σ’ έναν φωτογραφικό φακό.
Γλυκά χωρίς…
Γίνεται γλυκό χωρίς ζάχαρη και αβγά; Χωρίς αλεύρι και ψήσιμο στον φούρνο; Υπάρχουν γλυκά χωρίς γλουτένη; Και τελικά, μπορούμε να φτιάξουμε γλυκά όταν καθημερινά έχουμε ελάχιστο χρόνο;
Σε αυτό το βιβλίο που υπογράφει ο Χρήστος Βέργαδος και που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα θα ανακαλύψεις πόσο εύκολο είναι να φτιάχνεις γλυκά χωρίς… όλα τα παραπάνω μέσα από 64 συνταγές που θα γλυκάνουν την καθημερινότητά σου και τους γύρω σου.