ΓΕΥΣΗ

Τα panettone του Χρήστου Παλόγλου είναι τα ίδια τα Χριστούγεννα

Οι γεύσεις και οι μυρωδιές ξυπνούν αναμνήσεις. Συνδέουν ανθρώπους, χρόνους, τόπους, στιγμές. Δημιουργούν ένα μοναδικό συναίσθημα που σίγουρα κομμάτι του ακουμπά στις δικές σου μνήμες. Μια τέτοια ιστορία γεύσης φέρει μαζί του και το panettone. Όχι οποιοδήποτε panettone αλλά αυτό που με μεράκι και αγάπη φτιάχνει ο Χρήστος Παλόγλου και μας γεμίζει με αρώματα και νοστιμιά.

Το panettone έρχεται από τη γείτονα Ιταλία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα Χριστούγεννα. Ένα αφράτο, κυψελωτό εσωτερικό που φιλοξενεί μικρές εκρήξεις γεύσης και διαφορετικών υφών ξεπροβάλλει μόλις το μαχαίρι κόψει το panettone σου.

Στην Ιταλία το να προσφέρεις στους καλεσμένους σου μια φέτα panettone δεν είναι απλώς μια πράξη ευγένειας και φιλοξενίας, αλλά μια χειρονομία πλούσια σε ιστορία και παράδοση. Αυτή την παράδοση τιμούν τα ζαχαροπλαστεία Παλόγλου και φέρνουν το αυθεντικό ιταλικό panettone στα σπίτια μας.

Η πιο αγαπημένη μου στιγμή φυσικά και είναι όταν αρχίσω να γεύομαι το panettone, λίγο πριν όμως; Εκείνο το λεπτό που η καρδιά του panettone by Paloglou απλώνει στον χώρο ένα μοναδικό άρωμα βανίλιας και βουτύρου, αυτή η στιγμή είναι ανεκτίμητη.

panettone

Και μην νομίζεις ότι μιλάμε για μια απλή διαδικασία. Χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια δοκιμών μέχρι να τελειοποιηθεί η συνταγή.

Πρόκειται για μία ιεροτελεστία προσωπικής αφοσίωσης με εκλεκτά υλικά από όλο τον κόσμο. Αλεύρι panettone από μύλους στη Λομβαρδία, βανίλια Μαδαγασκάρης, βούτυρο παραδοσιακό Corman, ζαχαρωμένοι κύβοι πορτοκαλιού από την Ιταλία, θυμαρίσιο μέλι από την Αστυπάλαια, σταφίδες Κορίνθου σουλτανίνα εμποτισμένες σε κονιάκ και σοκολάτα Βελγίου συνθέτουν ένα απολαυστικά γευστικό παζλ.

Τα panettone by Paloglou έχουν φυσικό προζύμι δύο ετών το οποίο δίνει ένα μαλακότερο, πιο γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Για να γεννηθεί η «ιερή ζύμη», την οποία οι Ιταλοί αποκαλούν «μητέρα μαγιά», χρειάζεται τρεις ημέρες ξεκούραση και έλεγχο κάθε τέσσερις ώρες, μέρα και νύχτα.

panettone

Όταν πια το panettone είναι έτοιμο μπαίνειστα κομψά γιορτινά κουτιά σε αποχρώσεις του πετρόλ και του φούξια. Μπορεί διατηρηθεί έως και 60 ημέρες, με πιστοποίηση από αναλυτικό εργαστήριο. Και πόσο υπέροχο δώρο είναι, αν ψάχνεις σταμάτα το βρήκες.

Δεν φεύγω αν δεν μιλήσουμε για τις δύο συλλεκτικές γεύσεις. Είσαι έτοιμη να μπεις στο eshop του Παλόγλου και να κάνεις την παραγγελία σου αλλά να σε προετοιμάσω γιατί θα σου πέσουν τα σάλια (να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους).

Panettone Classico με πορτοκάλι και σταφίδες. Η κλασική πρόταση panettone που πλημμυρίζει κάθε Χριστούγεννα με το άρωμά της τους δρόμους της Ιταλίας, κατακτώντας με τα χρόνια όλο τον κόσμο.

Panettone Classico
Panettone Classico

Panettone Cioccolato με σοκολάτα και πορτοκάλι. Βούτυρο, σοκολάτα γάλακτος και σοκολάτα υγείας υψηλής ποιότητας από το Βέλγιο βρίσκουν τη θέση τους μέσα στην αφράτη, κυψελωτή καρδιά του κλασικού panettone.

Panettone Cioccolato
Panettone Cioccolato

Όταν μίλησα εγώ για σιελόρροια είχα πολύ συγκεκριμένους λόγους. Το χριστουγεννιάτικο θαύμα σε περιμένει να το απολαύσεις και να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου, όπως χρόνια τώρα η οικογένεια Παλόγλου μοιράζεται με όλους εμάς το πάθος της για αυθεντική δημιουργία.

Καλά Χριστούγεννα με μπόλικη νοστιμιά!

Τηλέφωνο: 210 4624405

Facebook Panettone by Paloglou

Instagram